Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ανεβαίνει ο "πυρετός" στη ΔΕΘ

 

Σε ένα ραντεβού μουσικών εκπλήξεων περιμένει απόψε τον κόσμο ο Γιώργος Μαζωνάκης, που παίρνει τη συναυλιακή σκυτάλη στο πλαίσιο των Music Events της 80ης ΔΕΘ, έχοντας στο πλάι του τη Μαλού. 
Στις 21:30, στην υπαίθρια σκηνή στην Πύλη Τόξο, θα ερμηνεύσει γνωστές επιτυχίες του και θα ανεβάσει τον μουσικό «πυρετό» της διοργάνωσης. 
Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κοσμοράδιο. 
Χθες βράδυ ο Πάνος Κιάμος ξεσήκωσε με τους λαϊκούς του ρυθμούς το κοινό και έβαλε… φωτιά στο συναυλιακό χώρο της 80ης ΔΕΘ. 
Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου που έσπευσε να διασκεδάσει με τις μουσικές του προτάσεις. 
Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η 80η ΔΕΘ καλεί σε μονοπάτια μυστηρίου τους επισκέπτες, στο 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου της Θεσσαλονίκης, «Mysticon», που θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 8. 
Η διαφορετική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η 80η ΔΕΘ γίνεται… σκηνικό για σενάρια απόδρασης, αστυνομικές ιστορίες και περιπέτειες του μυαλού, κυνήγι θησαυρών και ξεναγήσεις όπου το φανταστικό συναντά την ιστορία. 
Από σήμερα όμως η 80η ΔΕΘ απευθύνει και κάλεσμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας, στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται στο περίπτερο 2, από τις 17:00 έως τις 21:00, σε συνεργασία με την 2η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή των υπηρεσιών αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της πόλης. 
Η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο, τις ίδιες ώρες. 
Σημείο συνάντησης των βιβλιόφιλων της Θεσσαλονίκης γίνεται καθημερινά το περίπτερο 2, όπου στο θεματικό αφιέρωμα Bookmarket μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία τίτλων από την παλαιότερη και σύγχρονη εκδοτική παραγωγή. Την ίδια στιγμή το περίπτερο 17 πάλλεται από νεανική ζωντάνια στο μεγαλύτερο gaming event των Βαλκανίων, το e-gaming. Kλασικό και σύγχρονο gaming, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και τουρνουά και άπειρα happenings κρατούν καθημερινά ζωντανό το ενδιαφέρον της νεολαίας της Θεσσαλονίκης. 
Και βέβαια το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» περιμένει τον κόσμο για να τον μυήσει στον μαγικό κόσμο της σοκολάτας, με σοκολατένιες γευστικές δοκιμές, γλυκές εκπλήξεις και ένα σκηνικό βγαλμένο από…παραμύθι. 
Συνεπές στο καθημερινό του ραντεβού είναι το 3ο Music Band Festival, που ανεβάζει σήμερα από τις 18:00 στη σκηνή μπροστά στο περίπτερο 6, τους Argie Gudo, Sleeping Bugs, Embargo και KILLSON. Στο δε Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά στο κτίριο διοίκησης, οι 2+2 παρουσιάζουν στις 19:30 την παράσταση «Η ξεχασιάρα Μέλισσα» της Α. Γαρεφαλάκη. Σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην 80η ΔΕΘ είναι 5 ευρώ και το οικογενειακό 15 ευρώ. Στα 3 ευρώ είναι η είσοδος για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ, ενώ όποιος είναι 80 ετών ή έχει γεννηθεί το 1980 μπαίνει δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας είναι 16:00 με 22:00.  
Κάθε μέρα γιορτή στην 80ή ΔΕΘ 
Ένα μαγικό ταξίδι στη μουσική ιστορία του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη απόλαυσαν χθες βράδυ οι επισκέπτες της 80ής ΔΕΘ. 
Ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελένη Βιτάλη, μαζί με τους Ζαχαρία Καρούνη και Μπέττυ Χαρλαύτη, παρέσυραν το κοινό, στο πλαίσιο του συναυλιακού αφιερώματος στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, αναδεικνύοντας τους σταθμούς της μακράς του πορείας στο ελληνικό τραγούδι. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τίμησε τον μεγάλο μας συνθέτη, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στην κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Αναφέρθηκε δε στους στενούς δεσμούς της Έκθεσης με το ελληνικό τραγούδι, κάνοντας μια αναδρομή στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, που γεννήθηκε μέσα από τη ΔΕΘ. Τη συναυλία παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός Άννα Φόνσου. Απόψε οι λαϊκές νότες έχουν την τιμητική τους στην υπαίθρια σκηνή στην Πύλη Τόξο, όπου στις 21:30 ο Πάνος Κιάμος θα δώσει έναν αυθεντικό λαϊκό παλμό στο συναυλιακό πρόγραμμα της 80ης ΔΕΘ. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κοσμοράδιο. Για όσους προτιμούν πιο ροκ καταστάσεις η υπαίθρια σκηνή του 3ου Music Band Festival μπροστά στο περίπτερο 6 θα φιλοξενήσει σήμερα από τις 18:00 τους Elixir Of Rage, τους Vital Secret, τους Nothing ΄n΄ Everything και τους Blue Flames. Λίγο αργότερα, στις 19:30, στο Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά στο κτίριο διοίκησης, οι Παπαλάνγκι παρουσιάζουν το έργο «ΝΤΟΜΠΡΕ ΝΤΕΝ» του Τ. Αγγελόπουλου (παράσταση για εφήβους). 
Στη «Γωνιά Γαστρονομίας» στο Περίπτερο 13 τα προϊόντα, οι γεύσεις και οι νοστιμιές από όλη την Ελλάδα πρωταγωνιστούν, ενώ οι Έλληνες παραγωγοί έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο θεματικό αφιέρωμα «Η Ελλάδα στο πιάτο μας», στο περίπτερο 7, με την παραγωγή της Κρήτης να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Παράλληλα, στο θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα», που αναπτύσσεται στα περίπτερα 8,10,12 και 13, δυναμική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η συμμετοχή των Επιμελητηρίων. Αύριο, Παρασκευή, (17:00-21:00) ξεκινά στο περίπτερο 2 η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας σε συνεργασία με την 2η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή των υπηρεσιών αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της πόλης. 
Η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, τις ίδιες ώρες. Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου