Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέδριο για την ιαματική ιατρική


- Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στην επιλογή των Ιατρών ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα

Στο διάστημα από 2-4 Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ», στα Καμμένα Βούρλα, το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής», το οποίο  εξυπηρετεί την επιτακτική ανάγκη της εξαγωγής και αξιοποίησης επιστημονικών πορισμάτων από ανακοινώσεις, δημοσιευμένες εργασίες και Διδακτορικές Διατριβές, στον σημαντικό αυτό τομέα και για τον Τουρισμό.
Το συνέδριο θα συνδιοργανωθεί από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. και ΚΕΔΕ κ. Πατούλη Γ., τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη Κ., τον Δήμαρχο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου κ. Συκιώτη Ι. και με τη συνεργασία του Πρόεδρου της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγητή κ. Κουσκούκη Κ.
Στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής», θα παρουσιαστούν από διακεκριμένους Ιατρούς, οι συμπληρωματικές θεραπευτικές δράσεις των Ιαματικών Φυσικών Πόρων σε νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις για διεξοδική συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων.
Στο μήνυμά του ο Κ. Κουσκούκης υπογραμμίζει:
" Η Ιαματική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση της Κλασικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή, των θεραπόντων Ιατρών, αντιπροσωπεύοντας την καθιερωμένη στο εξωτερικό Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Κλιματοθεραπεία, γνωστές ειδικότητες που υπήρχαν και στην Ελλάδα έως και το 1952. 
Η καθιέρωση και επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται αφενός από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών, αφετέρου από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Νόμος 4238/2014) καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης (Νόμος 4123/13). 
Ο Τουρισμός Υγείας αναφέρεται στην πρόληψη, διατήρηση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας με σύγχρονες Ιατρικές μεθόδους και συμπληρωματικές εφαρμογές της Ιαματικής Ιατρικής, συνδυάζοντας παράλληλα την ξεκούραση, τη χαλάρωση και την ευεξία. 
Η βασική ιδέα είναι η πνευματική, ψυχική και συναισθηματική αναζωογόνηση του ατόμου σε εξαιρετικές βιοκλιματολογικές συνθήκες, που έχει η Ελλάδα, Μήνυμα Προέδρου Επιστημονικής Επιτροπής σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών σημαντικών πηγών δυναμένων να εξελιχθούν από Θερμαλιστικά Κέντρα που είναι σήμερα σε Κέντρα Ιαματικής Ιατρικής. Χωρίς αμφιβολία, ένας υγιεινός τρόπος ζωής με τη βοήθεια της Προληπτικής Ιατρικής και της Ιαματικής Ιατρικής μπορεί να αποτρέψει πλήθος προβλημάτων, που αφορούν όχι μόνο στην υγεία του ατόμου που νοσεί, αλλά και στην οικονομία της χώρας του, που επιβαρύνεται με δαπάνες για την αποκατάσταση της υγείας του. 
Η συμμετοχή έγκριτων και καταξιωμένων διεθνώς Ιατρών πολλών ειδικοτήτων, εξασφαλίζει την επιστημονική καταξίωση της Ιαματικής Ιατρικής, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχική διαδικασία των Ιατρών με ομιλίες, παρεμβάσεις, συζητήσεις και συμπεράσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου