Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για την Air Fast Tickets, απόντος...


... του ιδιοκτήτη

- Επιβαρυντικά στοιχεία που θα αποτελέσουν αντικείμενο της Δικαιοσύνης.

Μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ.), με θέμα την μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους από την εταιρεία «FAST GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ», με διακριτικό τίτλο «AIR FAST TICKETS», που υπεβλήθη στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, έγινε συμφιλιωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Ανδρέα Νεφελούδη. 
Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων περιέγραψαν τα όσα έχουν συμβεί στην εταιρεία τον τελευταίο χρόνο, επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση από την πλευρά της διοίκησής της σχετικά με την καταβολή ή όχι των δεδουλευμένων και για την τύχη της εταιρείας.
Στη σύσκεψη, δεν προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρείας, παρά την έγκαιρη ειδοποίηση. 
Κατά τους εργαζόμενους, που ήδη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και λόγω οφειλών δεδουλευμένων, το μοναδικό πρόσωπο από πλευράς της εταιρείας που πληροφορεί, συναλλάσσεται, διαβεβαιώνει ή συνομιλεί μαζί τους, έστω και μερικώς είναι ο κ. Νίκος Κοκλώνης. 
Μετά από λεπτομερή και σε βάθος έρευνα που έγινε από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου και άντληση διαφόρων στοιχείων από υπηρεσίες, δημοσιεύματα, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, κλπ, προέκυψαν μια σειρά από στοιχεία που αν επιβεβαιωθούν θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά. 
Προφανώς τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο της δικαιοσύνης. 
Σε ότι αφορά το πεδίο ευθύνης του Υπουργείου Εργασίας μεριμνούμε σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για την απονομή στους εργαζόμενους του επιδόματος που δικαιούνται. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ανδρέας Νεφελούδης «για μια ακόμη φορά λέμε σε όλους πως το υπουργείο μας τώρα πια είναι πράγματι Υπουργείο Εργασίας και θα χρησιμοποιεί κάθε θεσμικό και νομικό εργαλείο για την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου