Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

216.364 επισκέπτες στην 80η ΔΕΘ


Η επετειακή 80ή ΔΕΘ κέρδισε το στοίχημα της επισκεψιμότητας, παρασύροντας με τη γιορτινή της διάθεση τον κόσμο. 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ξεπεράστηκε το φράγμα των 200.000 επισκεπτών, με τη φετινή διοργάνωση να πετυχαίνει εξαψήφιο νούμερο σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και παρά τις αντιξοότητες όλου του τελευταίου διαστήματος. 
Η Θεσσαλονίκη «ψήφισε» ΔΕΘ, με 216.364 επισκέπτες να περνούν τις πύλες της 80ής διοργάνωσης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και στο πλούσιο πρόγραμμα της 80ής ΔΕΘ, που είχε τα πάντα, συνδυάζοντας αρμονικά το εμπορικό και επιχειρηματικό κομμάτι με τον πολιτισμό, την αναψυχή και την κοινωνική αλληλεγγύη. Ενδεικτικό είναι πως περίπου 170.000 άτομα επισκέφθηκαν τις «Μαγεμένες», οι οποίες μάγεψαν στην κυριολεξία το κοινό.
Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και οι εργαζόμενοί της θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα συμμετείχε στην 80η ΔΕΘ και στον εορτασμό του εθνικού εκθεσιακού φορέα για τα γενέθλια των 80 διοργανώσεων. Το ρολόι άρχισε ήδη να μετρά αντίστροφα για την 81η ΔΕΘ. Το περίπτερο 3, όπου βρίσκονται οι «Μαγεμένες» και η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων» θα κλείσει για ένα μικρό διάστημα, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης και στις αρχές Οκτωβρίου θα ανοίξει ξανά. Η μεν έκθεση των αρχαίων εφευρέσεων και των μουσικών οργάνων θα είναι ανοιχτή για σχολεία με ένα μικρό εισιτήριο, ενώ οι «Μαγεμένες» θα είναι επισκέψιμες δωρεάν, παραμένοντας στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέχρις ότου το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο και τους φορείς αποφασίσουν πού θα τοποθετηθούν. Τότε η ΔΕΘ-Helexpo θα τις χαρίσει στην πόλη. Οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου 3 θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου