Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Σπάει κάθε ρεκόρ σε επιβατική κίνηση το «Ελ. Βενιζέλος»


- Τον Ιούλιο οι Έλληνες ταξίδεψαν χάρη στα φτηνά εισιτήρια 

Το καλύτερο επτάμηνο της ιστορίας του γνωρίζει το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς τα στοιχεία του Ιουλίου πιστοποιούν ένα διπλό ρεκόρ: το «σπάσιμο» του φράγματος των δύο εκατ. επιβατών μέσα σε έναν μήνα και των 10 εκατ. ταξιδιωτών σε ένα επτάμηνο. 
Παράλληλα, όπως γράφει ο πάντα έγκυρος Αχιλλέας Χεκίμογλου στο vima.gr, η πολιτική των χαμηλών ναύλων, που εφαρμόστηκε λόγω των capital controls και των κλειστών τραπεζών, απέδωσε καρπούς διότι διατήρησε ζωντανή την επιβατική κίνηση των ελλήνων ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» ξεπέρασε τα 2,1 εκατ. άτομα, καταγράφοντας αύξηση 20,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (1,7 εκατ.).
Στην κίνηση εσωτερικού, ο Διεθνής Αερολιμένας κατέγραψε 725 χιλιάδες επιβάτες, επίδοση αυξημένη κατά 23,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014 (587 χιλιάδες). Στην κίνηση εξωτερικού κατεγράφησαν 1,4 εκατ. ταξιδιώτες και αύξηση κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (1,1 εκατ.). 
Τουριστικό ρεύμα 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξένοι επιβάτες αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 31%, επίδοση που πιστοποιεί την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην πρωτεύουσα. 
Αντίθετα, το κλείσιμο των τραπεζών και οι περιορισμοί στην κίνηση των κεφαλαίων προκάλεσε καθίζηση στα ταξίδια των Ελλήνων, τάση η οποία συγκρατήθηκε με τη διάθεση χιλιάδων φτηνών ναύλων, επιτυγχάνοντας έτσι οριακή αύξηση στα ταξίδια ημεδαπών κατά 1%. 
Την περίοδο 9-26 Ιουλίου, όταν και διατέθηκαν χιλιάδες φτηνά εισιτήρια, οι Έλληνες που πέταξαν στο εσωτερικό αυξήθηκαν κατά 31%. 
Αντίθετα, οι ημεδαποί επιβάτες μειώθηκαν στις πτήσεις εξωτερικού κατά 25% την ίδια περίοδο. Βέβαια, τις πρώτες και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου η επιβατική κίνηση των Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα μειωμένη. 
Ρεκόρ 
Στο επτάμηνο του 2015 ο Διεθνής Αερολιμένας έσπασε το ρεκόρ του, καθώς ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατ. επιβατών, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 22,6% σε σχέση με πέρυσι (8,2 εκατ. επιβάτες). Στο εσωτερικό, το αεροδρόμιο κατέγραψε 3,6 εκατ. επιβάτες, αύξηση της τάξης του 26,5% σε σχέση με το επτάμηνο του 2014 (2,8 εκατ.). 
Στο εξωτερικό, η επιβατική κίνηση προσέγγισε τα 6,5 εκατ., επίδοση αυξημένη κατά 20,6% σε σχέση με πέρυσι (5,3 εκατ. επιβάτες). Οι έλληνες ταξιδώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15%, ενώ οι ξένοι κατά 29%, συνολικά. 
Αυξημένη κατά 17% ήταν και η κίνηση των αεροσκαφών, η οποία ξεπέρασε το όριο των 100 χιλιάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου