Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αισθητικές παρεμβάσεις στην Ρόδο


Με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης της Ρόδου αρχικά και στη συνέχεια ολόκληρου του νησιού, συνεργεία της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, αποτελούμενα από τεχνικούς και υπαλλήλους, έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες σε παρεμβάσεις εξωραϊσμού σε πάρκα, παρτέρια, πλατείες και πεζοδρόμια. 
Παρά τη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύει ο Δήμος Ρόδου, για τους γνωστούς λόγους και τη σημαντική υστέρηση των εσόδων του, εν τούτοις η δημοτική αρχή προχωρά με αμείωτους ρυθμούς στις παρεμβάσεις ευπρεπισμού της πόλης και αισθητικής αναβάθμισης πλατειών και δρόμων, αρχής γενομένης από το κέντρο της πόλης και την πλατεία Χαρίτου, τη γνωστή πλατεία με τις Εκατό Χουρμαδιές, την Ψαροπούλα, το Μανδράκι και την Ακαδημία.
Συντριβάνια καθαρίζονται και βάφονται, πλακόστρωτα ανανεώνονται, τοποθετούνται κολονάκια, παγκάκια και μικρά καλάθια απορριμμάτων σε καίρια σημεία του κέντρου και γενικότερα τα συνεργεία φροντίζουν να βελτιωθεί όχι μόνο η εικόνα της πόλης, αλλά και η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. 
Στην ενεργοποίηση και συνδρομή των πολιτών και κυρίως των νέων προσβλέπει ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ώστε να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση, συντριβάνια, παγκάκια, καθίσματα και καλάθια απορριμμάτων και να αποτραπούν τα φαινόμενα καταστροφής τους σε πλατείες και γειτονιές. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος των παρεμβάσεων αφορά ολόκληρο το νησί της Ρόδου, καθώς τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου προχωρούν παράλληλα και στην αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της εικόνας και των χωριών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου