Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η κατάσταση με τις κρατήσεις για Ελλάδα στη Γερμανία !!!


- H γερμανική τουριστικής βιομηχανίας καθησυχάζει τις ανησυχίες για Grexit
TUI, Thomas Cook, Alltours, FTI Touristik, DER Touristik, ΚUONI, διαβεβιώνουν όλα καλά!!!
- Ομαλή η εξέλιξη των κρατήσεων, μικρή στροφή στο last minute, λόγω εξελίξεων

Η γερμανική τουριστική βιομηχανία "γράφει υπερωρίες" κατά την τελευταία εβδομάδα για να καθησυχάσει τους πελάτες ότι ακόμη κι αν υπάρξει ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι διακοπές τους, και οι κρατήσεις φαίνεται να παραμένουν σταθερές προς το παρόν.
Όπως γράφει το fvw χαρακτηριστικά"... Οι προοπτικές είναι ακόμα "ηλιόλουστες" για την Ελλάδα.
Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το αν η ελληνική κρίση χρέους μπορεί να επιλυθεί ή η χώρα θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη, έχει εγείρει φόβους και στη Γερμανία, ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούσαν να πληγούν από μια ξαφνική επιστροφή στη δραχμή. 
Αλλά οι Γερμανοί ηγέτες του τουρισμού έχουν επανειλημμένα τονίσει την περασμένη εβδομάδα ότι είναι απίθανο να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, αντίθετα  θα μπορούσαν ακόμη και να υπάρξουν κάποια θετικά στοιχεία. 
Η γερμανική Ένωση Τουριστικών Πρακόρων (DRV) τόνισε ότι ενδεχόμενη επανεισαγωγή της δραχμής θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις για τους τουρίστες, δεδομένου ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν ήδη συνάψει συμβάσεις υπηρεσιών, όπως πτήσεις, διαμονή σε ξενοδοχείο και μεταφορά με λεωφορείο για το τρέχον έτος σε ευρώ και οι δαπάνες στον προορισμό μπορούν να γίνουν με μετρητά, χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. 
Οι γερμανικοί tour operators, συμπεριλαμβανομένων των TUI, Thomas Cook και Alltours, έκαναν παρόμοια σχόλια σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.
Εκπρόσωπος κορυφαίου t.o., τόνισε ότι ένα ενδεχόμενο Grexit δεν θα έχει επιπτώσεις για τα πακέτα διακοπών, τα οποία έχουν ήδη πληρωθεί και απλά συνέσησε στους τουρίστες να έχουν μαζί τους και μερικά μετρητά και πιστωτικές κάρτες. Εάν δε υπάρξει αλλαγή νομίσματος σε δραχμή, οι τιμές θα υποχωρήσουν.

Η DRV είπε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι επιβράδυνσης ή μείωσης των κρατήσεων για την Ελλάδα σήμερα.
Οι κρατήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους κινήθηκαν σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, ενώ υπήρξε ακόμη μια ισχυρή αύξηση των πωλήσεων τον Μάιο.

Η ένωση μάλιστα υπογράμμισε ότι οι Γερμανοί τουρίστες παρέμειναν ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα "παρά τις κατά καιρούς πολιτικές εκστρατείες κατά της Γερμανίας κατά το παρελθόν".
Εκρόσωπος της TUI δήλωσε ότι "οι κρατήσεις για Ελλάδα είναι σταθερά ψηλές", αν και ο διευθυντής Μεσογείου της εταιρίας παραδέχθηκε: ". Η ζήτηση θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερη, αν δεν είχαμε τη συζήτηση Grexit".
FTI Touristik και η Thomas Cook ανέφεραν επίσης υψηλή ζήτηση και η διευθύντρια Μεσογείου  Daniela Köhler προέβλεψε "ισχυρή τάση κρατήσεων τελευταίας στιγμής".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του DER Touristik René Herzog αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει μια διψήφια αύξηση για την Ελλάδα, με "πρωταγωνίστριες" περιοχές  την Κρήτη και τη Ρόδο.
Ο Alltours αναμένει αύξηση άνω του 10% στον αριθμό των πελατών μέχρι το τέλος της σεζόν. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τις κρατήσεις για Ελλάδα», δήλωσε ο διευθυντής του τομέα τουρισμού Markus Daldrup.
Ομοίως, ο ελβετικός πράκτορας KUONI ανέφερε ικανοποιητικές κρατήσεις για τον προορισμό.
Ένας εκπρόσωπος της Kuoni, δήλωσε ότι οι πελάτες "γνωρίζουν την οργάνωση των διακοπών τους είναι ασφαλείς", αλλά προειδοποίησε ότι αν οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησουν σε «πολύ αρνητικά πρωτοσέλιδα", οι Ελβετοί θα μπορούσαν να στραφούν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ή σε εναλλακτικούς προορισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι υπήρξε στην Ελλάδα ρεκόρ 2.500.000 Γερμανών τουριστών, από 2.300.000 το 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου