Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Sani Cup – HMRT 2015


Η αυλαία του Sani Cup άνοιξε την Παρασκευή 1η Μαΐου στο Sani Resort της Χαλκιδικής με πρωταγωνιστές καταξιωμένους Έλληνες και Ευρωπαίους ιστιοπλόους. 
Με σύμμαχό τους τον καιρό και τις πλέον ιδανικές συνθήκες, οι δώδεκα συμμετέχουσες ομάδες διαγωνίστηκαν σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό θαλάσσιο στίβο, λίγα μέτρα μόλις από την προβλήτα της Sani Marina. 
Οι παραπάνω από 130 ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους επισκέπτες του Sani Resort, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε απόσταση αναπνοής τους εντυπωσιακούς ελιγμούς κατά τη διάρκεια όλων των μονομαχιών μεταξύ των πληρωμάτων.
Ο έμπειρος Staffan Lindberg από τη Φιλανδία με την ομάδα Allandia GP Batteries επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς στον μεγάλο τελικό, την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, αιφνιδίασε τον μέχρι τότε αήττητο Παναγιώτη Μάντη της Team Nespresso VMG, αρπάζοντας από τα χέρια του τον τίτλο. Καλύτερη τύχη στον μικρό τελικό είχε ο Ιάσονας Σπανομανώλης και η Team Solgar Ursa Minor κατακτώντας την τρίτη θέση, κερδίζοντας –έστω και δύσκολα— την Camilla Ullrikkeholm από τη Δανία, πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη match racing γυναικών. 
Η στεριανή εμπειρία, για τους αθλητές, τους συντελεστές, τους χορηγούς και όλους τους παρευρισκόμενους –αντάξια των ναυτικών δρωμένων— ήταν σε ανώτερη κλάση. 
Μεταξύ άλλων, διοργανώθηκαν δύο μοναδικές τελετές, έναρξης και λήξης, κλείνοντας την αυλαία με την απονομή του Κυπέλλου, την Κυριακή 3 Μαΐου. Αθλητές και παθιασμένοι φίλοι της ιστιοπλοΐας και του yachting έδωσαν ήδη ραντεβού την επόμενη χρονιά για το δεύτερο Sani Cup...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου