Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Και τρίτη πτήση της Qatar Airways προς Αθήνα


Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου
της Αθήνας, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου και ο Εμπορικός
Διευθυντής Ελλάδος της Qatar Airways,
κ. Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος
Τρίτη καθημερινή πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Ντόχα εγκαινιάζει από τις 2 Ιουνίου η Qatar Airways. Η εταιρία γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά. 
Η τρίτη πτήση της εταιρίας θα πραγματοποιείται με Airbus 320, με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 00:10 και ώρα αναχώρησης στις 01:10.
Όπως επισημάνθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η κίνηση της εταιρίας είναι αυξητική ακόμα και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Qatar κατέγραψε 12% αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2013 και 26,5% αύξηση το 2014. 
Ως προς την κατανομή της κίνησης, σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή Ελλάδος της Qatar Airways, Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο, το 19% των επιβατών έχει ως τελικό προορισμό της την Ντόχα, ενώ για το υπόλοιπο 81% είναι ενδιάμεσος προορισμός με ένα ποσοστό 17% να ταξιδεύει στη συνέχεια προς Αυστραλία, 12% προς Ινδία, 9% για Κίνα και Αραβικά Εμιράτα, 8% προς Σιγκαπούρη και 8% προς Ταϋλάνδη. 
Η αυξανόμενη παρουσία της Qatar στο αεροδρόμιο της Αθήνας ενισχύει ακόμα περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», σημείωσε από την πλευρά της η Διευθύντρια Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ του αεροδρομίου της Αθήνας, Ιωάννα Παπαδοπούλου προσθέτοντας ότι αυξάνονται οι δυνατότητες εξυπηρέτησης της σημαντικής και διαρκώς αναπτυσσόμενης γεωγραφικής αγοράς της Μέσης Ανατολής. 
Παράλληλα, ενισχύεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης των αγορών της Άπω Ανατολής και της Αυστραλίας. 
Η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ ξεκίνησε την λειτουργία της πριν 21 χρόνια, με μόλις τέσσερα αεροσκάφη, ενώ σήμερα αποτελεί μια παγκόσμια εταιρεία με έναν στόλο 152 αεροσκαφών, με τα οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 140 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου