Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Επιτυχία για τη DETROP!!!


Οι μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, αλλά και του κλάδου των τροφίμων-ποτών, αναδείχθηκαν μέσα από τις εκθέσεις Detrop και  Oenos, που διοργανώθηκαν από τη ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτό επισήμανε εγκαινιάζοντας τις δύο εκθέσεις ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος του υπουργείου είναι να συνδεθεί ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για την καλύτερη τυποποίηση των προϊόντων, τη διαφήμιση τους και την προώθηση των εξαγωγών. «Θέλουμε μέσω της ελληνικής μεσογειακής διατροφής να δώσουμε και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, στον τουρισμό» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Σγουρίδης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, σημείωσε πως οι εκθέσεις είναι ένα μέσο της πολιτικής εξωστρέφειας, ενώ υπάρχουν και άλλα μέσα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για να βοηθηθούν οι Έλληνες εξαγωγείς να προσεγγίσουν τις ξένες αγορές. Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε πως οι εκθέσεις Detrop και Oenos αναδεικνύουν και προβάλλουν την ποιοτική ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. 
Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, υπογράμμισε πως «όσο καλό και εάν είναι ένα προϊόν, εάν δεν το επικοινωνείς και δεν το αναδεικνύεις, είναι σαν να μην υπάρχει. Το βασικό είναι ότι έχουμε προϊόντα και με ονοματεπώνυμο και με πιστοποίηση και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Μέσα από τέτοιες εκθέσεις μπορείς να τα αναδείξεις». Στις προοπτικές της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της κ. Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας πως με αιχμή τις εκθέσεις Detrop και Oenos, η πόλη μπορεί να γίνει η «αιχμή του δόρατος» για την ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων της Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, επισήμανε πως στόχος του εθνικού εκθεσιακού φορέα είναι η μεγαλύτερη δυνατή διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του, ενώ υπογράμμισε την συνεχή ανοδική πορεία των εκθέσεων Detrop και Oenos.Το εκθεσιακό αυτό «δίδυμο» κατάφερε να συγκεντρώσει φέτος περισσότερους από 500 εκθέτες και να καλύψει καθαρό εκθεσιακό χώρο 7.665 τ.μ., σε επτά περίπτερα. Στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων η ΔΕΘ-Helexpo υλοποιεί πρόγραμμα hosted buyers, με περίπου 250 προσκεκλημένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες, με τα προγραμματισμένα μάλιστα «ραντεβού» να ξεπερνούν τα 3.000.
Οι εκθέσεις Detrop και Oenos, τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλών κλαδικών φορέων, ενώ υποστηρίζονται και από πλήθος χορηγών. 

Το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροδιατροφικών Προϊόντων “e-Auction” στη Detrop 2015 
Το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο για τα Αγροδιατροφικά Προϊόντα “e-Auction”, στο οποίο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμμετέχει ως εταίρος, παρουσίαστηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop 2015, στη Θεσσαλονίκη. 
Στη σημασία του “e-Auction” για τη στήριξη της οικονομίας αναφέρθηκε ο Δρ. Α. Κελέμης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι: «Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, έχει συμπεριλάβει τον τομέα των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων, στους βασικούς άξονες δραστηριοποίησής του, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία συνεργασιών. Ιδιαίτερα στα χρόνια της πολυετούς ύφεσης που βιώνουμε, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επιμένει να στηρίζει την ελληνική οικονομία μέσα από τέτοιες δράσεις». 
Στο πλαίσιο της έκθεσης έλαβε χώρα και μία ενημερωτική ημερίδα για το έργο e-Auction με παρουσίαση της πλατφόρμας και περιγραφή των σχετικών διαδικασιών για τους χρήστες. Στόχος του e-auction είναι να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα, που από τη μία θα προσφέρει στους επιχειρηματίες του κλάδου, την εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά σύγχρονα μέσα του επιχειρείν και από την άλλη, θα δώσει ώθηση στον τομέα με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των ηλεκτρονικών συμφωνιών, που θα γίνονται μέσα από το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο. «Το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο», σχολίασε η κα Ταβλαρίδου, υπεύθυνη υλοποίησης για το έργο e-Auction στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, «παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να καθιερωθεί στην Ελλάδα σαν μία επιπλέον πρακτική επιχειρηματικών συναλλαγών και να εισαχθεί εν συνεχεία και σε άλλες χώρες, με σκοπό την προβολή των ελληνικών προϊόντων». 
Στη διάρκεια της έκθεσης παράγοντες του Επιμελητήριου συνομίλησαν με εκθέτες και επισκέπτες αναλύοντας λεπτομερώς τόσο τις δυνατότητες και τον τρόπο λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου όσο και τις προοπτικές της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τις οποίες το Επιμελητήριο στηρίζει και προωθεί μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου