Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ρεκόρ αφίξεων στο "Ελ. Βενιζέλος"!!!


- Ρεκόρ επιβατών εξωτερικού το Φεβρουάριο στον ΑΙΑ
- Ξαναταξιδεύουν οι Έλληνες
«Αναθέρμανση» των ταξιδιών των Ελλήνων και σταθερά ανοδική τάση των ξένων επιβατών δείχνουν τα στοιχεία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθηνάς για το πρώτο δίμηνο του έτους. Στοιχεία που αποτελούν ισχυρές θετικές ενδείξεις για τη φετινή τουριστική χρονιά και ιδιαίτερα για την αγορά της Αθήνας. 
Το αεροδρόμιο ολοκλήρωσε το πρώτο δίμηνο με συνολική άνοδο της κίνησης 26,3% και 1.881.026 επιβάτες. 
Το Φεβρουάριο η συνολική επιβατική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 24,6%, ενώ το αεροδρόμιο κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ επιβατών εξωτερικού οι οποίοι έφθασαν τους 548.925 (+19%). Στο σύνολο του διμήνου οι επιβάτες εξωτερικού έφθασαν τους 1.149.188 εμφανίζοντας αύξηση 19,4%.
Η μεγάλη άνοδος της κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας βασίζεται φέτος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στη μεγάλη αύξηση επιβατών στα εσωτερικά δρομολόγια αλλά και στην επάνοδο των Ελλήνων επιβατών στα δρομολόγια εντός και εκτός Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι επιβάτες εσωτερικού ήταν αυξημένοι πάνω από 200.000 στο πρώτο δίμηνο, φθάνοντας τους 731.838 καταγράφοντας αύξηση 43,9% τον Ιανουάριο και 34,3% το Φεβρουάριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, οι Έλληνες επιβάτες αυξήθηκαν κατά 21% στο πρώτο δίμηνο, ενώ 30% περισσότεροι Έλληνες σε σύγκριση με πέρυσι ταξίδεψαν με αεροπλάνο εντός Ελλάδας.
Επειπροσθέτως, θετικά εμφανίζονται τα στοιχεία για την αγορά της Αθήνας, δεδομένου ότι οι ξένοι επιβάτες με αποκλειστικό προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα κατέγραψαν μεγάλη άνοδο κατά 24%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου