Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Εντυπωσιακός ο απολογισμός για την 14η ARTOZA


Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός της 14ης έκθεσης ΑRΤΟΖΑ 2015 που πραγματοποιήθηκε από 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Συμπληρώνοντας 25 χρόνια ζωής, στη διάρκεια των οποίων αναδείχθηκε σε έναν ιστορικό θεσμό του κλάδου Aρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, η ΑRΤΟΖΑ φιλοξένησε φέτος περισσότερες από 250 προμηθευτικές εταιρείες, το σύνολο σχεδόν της αγοράς που απευθύνεται και αφορά στην Αρτοποιία, τη Ζαχαροπλαστική, τη Σοκολατοποιία και το Παγωτό. 
Οι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης κατέφτασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ σημαντικές ήταν και οι συμμετοχές από το εξωτερικό. 
Με το σλόγκαν της έκθεσης «Εδώ ζυμώνεται το μέλλον του κλάδου!» να δίνει το στίγμα της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς, η ΑRΤΟΖΑ 2015 απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί το σταθμό της εμπορικής δραστηριότητας, προβολής και προώθησης των πλέων σύγχρονων εξελίξεων στους τομείς των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και της τεχνογνωσίας των κλάδων Aρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Παράλληλες Εκδηλώσεις Τη μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών επισκεπτών γνώρισαν οι παράλληλες εκδηλώσεις της 14ης ARTOZA. 
Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα επιδείξεων/σεμιναρίων –ανοικτό και δωρεάν για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης– που παρουσιάστηκαν από έξι καταξιωμένους Pastry και Bakery Μasters, σε ειδικά διαμορφωμένο stage. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε και φέτος το πρόγραμμα επιδείξεων - σεμιναρίων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (Bakery & Pastry Master), το οποίο επιμελήθηκε μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών (pastry chefs και master bakers) και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες. Όλες οι επιδείξεις έγιναν ζωντανά με τα πρωτότυπα ψωμιά και τα δημοφιλή γλυκά, τα mignardises, το παγωτό, τα σάντουιτς και τα γλυκά εστιατορίου, να έχουν τη θέση τους στο πλούσιο πρόγραμμα της ΑRΤΟΖΑ. Ανάμεσα στις εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις της 14ης ΑRΤΟΖΑ, ξεχώρισε και το 1o Chocolate Show που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος. Ένα ολόκληρο ατελιέ σοκολάτας με πλούσια δράση λειτουργούσε όλες τις ημέρες της έκθεσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μια σειρά σεμιναρίων που αφορά στην πασχαλινή συσκευασία, αλλά και τη διακόσμηση της πασχαλινής βιτρίνας, παρουσίασε η διακοσμήτρια Χρύσα Βερβενιώτη. Στο ατελιέ που έχει στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους άπλετο χρόνο και όλα τα απαραίτητα υλικά, για να υλοποιήσουν συναρπαστικές συσκευασίες. 
Ο καθηγητής Κώστας Βαθιώτης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία και τεράστια προσέλευση ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο γύρω από το Marketing και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με τίτλο: “Μάθετε να πουλάτε πιο εύκολα στο κατάστημα σας”. H τεχνογνωσία του καφέ, καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, οι πρώτες ύλες και τα υλικά συσκευασίας αναλύθηκαν από τον γνωστό barista Χρήστο Μανουσίδη, ο οποίος αποκάλυψε τα μυστικά του πετυχημένου καφέ μέσα από ενδιαφέροντα σεμινάρια. Τέλος με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων που περιελάμβανε πολύ ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την τεχνολογία των τροφίμων. Λαμπρά εγκαίνια Σε μια πανηγυρική τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ARTOZA 2015, με την κορδέλα να κόβουν ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας FORUM S.A. κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρόεδρος της τοπικής Συντεχνίας Αρτοποιών, κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Μούσιος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος κ. Γιάννης Γλύκος. 
Η FORUM S.A. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 25 χρόνων διοργάνωσης της ARTOZA τίμησε τρεις σημαντικούς πρωτοπόρους του κλάδου της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής για το επαγγελματικό ήθος, τη συνέπεια και την αδιάλλειπτη παρουσία τους στην έκθεση: τον κ. Δημήτρη Αντωνόπουλο της Αντωνόπουλος Δ. ΑΒΕΕ, τον κ. Δημήτρη Παπακυριαζή της Παπακυριαζής Δ. ΑΒΕΕ, και τον κ. Νικήτα Πάτερο της Pan Decor - Πάτερος Νικήτας ΑΒΕΕ. Για την μεγάλη συνεισφορά του στους κλάδους Aρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Νίκο Χουδαλάκη. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας, FORUM ΑΕ, κ. Νίκος Χουδαλάκης υπογράμμισε: «Η φετινή διοργάνωση της ARTOZA ήταν μια μεγάλη γιορτή για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Οι δύο κλάδοι απέδειξαν περίτρανα την δυναμική και την προοπτική τους στο μέλλον, που προκύπτει μέσα από νέες συνεργασίες και επιτεύγματα. Ενωμένοι οι θεσμικοί φορείς, οι προμηθευτές και οι επαγγελματίες των κλάδων οδηγούν την αγορά μπροστά, παρά τις κρίσιμες και δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουν. Για εμάς είναι χρέος η επόμενη επετειακή διοργάνωση της 15ης ARTOZA το 2017 να δείξει και πάλι ότι είναι η ελληνική έκθεση στην οποία «ζυμώνεται» το μέλλον της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου