Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο Μάνος Κόνσολας Τομεάρχης Τουρισμού στη Νέα Δημοκρατία


Τη θέση και τα καθήκοντα του Τομεάρχη Τουρισμού στη Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει: «Αποτελεί τιμή και ευθύνη για μένα η θέση του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί τον σημαντικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Θα λειτουργήσω συνθετικά, μαζί με τους φορείς και τους εκπροσώπους του τουρισμού μας, σε όλη την Ελλάδα. Χωρίς αποκλεισμούς και δογματικές προσεγγίσεις. Αναδεικνύοντας προβλήματα αλλά κυρίως προτείνοντας και διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες πολιτικές για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι ο τουρισμός αποτελεί πεδίο σύγκλισης, δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις. 
Ιδιαίτερα, όταν ευθύνη όλων μας πρέπει να είναι να μην ανακοπεί η δυναμική που επέδειξε ο τουρισμός μας την τελευταία διετία. Αντίθετα, αυτή η δυναμική πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Για μένα, η τουριστική ανάπτυξη δεν αποτελεί στατική έννοια. Απαιτεί εξωστρέφεια, προσαρμογή στα νέα δεδομένα, επιλογές με προβολή στο μέλλον. Είναι το πιο μεγάλο όπλο που έχει στα χέρια της η Ελλάδα. Μοναδικό και διαχρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στις άμεσες προτεραιότητές μου είναι η αμφίδρομη και διαρκής σχέση με όλους τους φορείς του τουρισμού και η συνδιαμόρφωση προτάσεων με 6 κύριους στόχους: α. Τη χρονική διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των εσόδων αλλά και της απασχόλησης.
β. Τη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού.
γ. Την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
δ. Την ενίσχυση της έρευνας στον τομέα του τουρισμού και την ένταξη καινοτόμων πρακτικών και υπηρεσιών.
ε. Την πολυκεντρική ανάπτυξη, με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και διαμόρφωση ταυτότητας τουριστικού προορισμού για κάθε περιοχή της χώρας.
στ. Τη διασύνδεση των τουριστικών προορισμών με τα διευρωπαϊκά, σύγχρονα δίκτυα μεταφορών.  

Ο Μάνος Ν. Κόνσολας είναι Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει αναπτύξει πολυεπίπεδο και πλούσιο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο και αποτελεί μέλος διεθνών επιστημονικών και εκπαιδευτικών ενώσεων. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα Ινστιτούτα και κρατικά ιδρύματα καθώς και σε διοικητικά συμβούλια δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα στο χώρο της αυτοδιοίκησης και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων την τετραετία 2006-2010. Διετέλεσε, ακόμη, Πρόεδρος της Επιτροπής Διασύνδεσης Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με το Δήμο Ροδίων και τους άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το καλοκαίρι του 2011, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Συντονιστής του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ για το Νότιο Αιγαίο και συμμετείχε στην επιτροπή προγράμματος για τη ναυτιλία και τη νησιωτική πολιτική. Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές της 6ης Μαΐου και επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επανεξελέγη, πρώτος Βουλευτής σε σταυρούς προτίμησης στα Δωδεκάνησα. Στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας, εξελέγη Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Γραμματέας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και ήταν μέλος της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Διετέλεσε, ακόμη, πρόεδρος της Βουλής των Εφήβων.
Σήμερα, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. Είναι αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βελγίου και μέλος στις Ομάδες Φιλίας Ελλάδας -Ισραήλ, Ελλάδας - Ρωσίας και Ελλάδας - Κένυας.
Από τις 11 Απριλίου 2014, είναι τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.).
Στις 18 Μαρτίου 2015 ανέλαβε τη θέση και τα καθήκοντα του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου