Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ένα ξεχωριστό δείπνο με 1.000 chefs, 1.000 μενού σε 5 ηπείρους !!!


Στο Goût de France / Good France, τη διεθνή δράση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της γαλλικής κουζίνας και περιλαμβάνει τη συμμετοχή 1.000 chef με 1.000 μενού σε πέντε ηπείρους, θα συμμετάσχει το Sofitel Athens Airport. 
H πρωτοβουλία υπογράφεται από τον Μονεγάσκο Alain Ducasse -τον πρώτο chef παγκοσμίως με τρία δικά του εστιατόρια 3 αστέρων Michelin ταυτοχρόνως- και το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας και περιλαμβάνει ένα πραγματικά ξεχωριστό δείπνο με υγιεινά πιάτα από φρέσκες, εποχικές και τοπικές πρώτες ύλες, χαμηλών λιπαρών, νατρίου και ζάχαρης.
Τα διεθνή δείπνα θα παρατεθούν ταυτόχρονα τις παραμονές της Άνοιξης, στις 19 Μαρτίου 2015, σε επιλεγμένα εστιατόρια κάθε κατηγορίας με τη συμμετοχή 1.000 chef σε 5 ηπείρους. 
Τη βραδιά της 19ης Μαρτίου, το Sofitel Athens Airport θα συμμετάσχει στη διεθνή αυτή αλυσιδωτή δράση με μενού 6 πιάτων που θα ετοιμάσει ο chef Θεοφάνης Στάθης στο εστιατόριο «Καράβι». 
«Η πρωτοβουλία Goût de France / Good France τιμά τη γαλλική κουζίνα, την καινοτομία που τη χαρακτηρίζει καθώς και τις αξίες της για συλλογικότητα, απόλαυση και σεβασμό στην υψηλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνη κουζίνα» αναφέρει ο Cyril Manguso, Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport. «Η διεθνής επιρροή της γαλλικής κουζίνας είναι σημαντική, γεγονός που επισφραγίζεται από την απόφαση της UNESCO να την εντάξει στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί συμμετέχουμε σε ένα ιστορικό γεγονός καθώς η δράση Goût de France / Good France αποτελεί την πρώτη επίσημη διεθνή παρουσίαση της γαλλικής κουζίνας μετά την ανάδειξή της από την UNESCO». Η δράση έχει τις ρίζες της στα «Επικούρεια Δείπνα» που εγκαινίασε ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας, ο Auguste Escoffier το 1912: μια μέρα, ένα μενού, σε πόλεις ανά τον κόσμο, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. 
Η πρωτοβουλία Goût de France / Good France εξελίσσει την αρχική ιδέα εντάσσοντας στη δράση εστιατόρια διαφορετικής κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου