Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλο "βάρος" από την Ελλάδα στην ITB


- Σε εξέλιξη όλα τα προγράμματα προβολής και συνεργασιών του ΕΟΤ στην γερμανική αγορά, και όχι μόνο!!! 

Ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία της χώρας στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, στην ΙΤΒ, που ανοίγει τις πύλες της στις 4 Μαρτίου στο Βερολίνο, δίνει η τουριστική ηγεσία.
Η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και προετοιμάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την ελληνική συμμετοχή.
Πέραν του γεγονότος της ύπαρξης νέας κυβέρνησης και νέας ηγεσίας στο υπουργείο, είναι κοινό μυστικό, ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω της πολιτικής συγκυρίας, οι κρατήσεις από τη Γερμανία έχουν "παγώσει" και κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, σε αντίθεση τόσο με το 2014 που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά, όσο και με το διάστημα μέχρι την κρίση με τους δανειστές, που εκινούντο με υψηλούς ανοδικούς ρυθμούς, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι ενέργειες προβολής του ΕΟΤ στην γερμανική αγορά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο σε επίπεδο "λιανικής" (Γερμανού τουρίστα), όσο και σε επίπεδο καναλιών προβολής και πώλησης ( new media, tour operators, ταξιδιωτικά sites, κ.λπ).
Σε αυτό το πλαίσιο η υπουργός στην παραμονή της στο Βερολίνο, θα εκφωνήσει ομιλία σε επιλεγμένο κοινό, αποτελούμενο από παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, Γερμανούς δημοσιογράφους και Έλληνες ανταποκριτές, θα έχει επαφές με κορυφαίους tour operators, σε προγραμματισμένες συναντήσεις, ενώ θα παραχωρήσει και συνεντεύξεις σε γερμανικά μέσα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που ο προγραμματισμός της παρουσίας του ΕΟΤ στις διεθνείς εκθέσεις έχει προγραμματισθεί πολλούς μήνες πριν, και έτσι υλοποιείται απρόκοπτα το πρόγραμμα προβολής της χώρας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στις προθέσεις της υπουργού είναι η εντατικοποίηση της παρουσίας της Ελλάδας και της προβολής σε όλα τα διεθνή φόρα.
Η κα. Κουντουρά θα επισκεφθεί και την έκθεση της Μόσχας (ΜΙΤΤ) , ενώ εξατάζεται το ενδεχόμενο να ταξιδέψει και στο Μαϊάμι, στην μεγαλύτερη έκθεση θαλασσίου τουρισμού στον κόσμο.
Λίγες ημέρες έμειναν, την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε "τι ψάρια πιάσαμε" στο Βερολίνο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου