Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

«Εξαιρετικά τα μηνύματα για την Κρήτη από την Πολωνία!!!


Πολύ θετικά είναι τα μηνύματα για την Κρήτη από τη διεθνή τουριστική έκθεση «TT Warsaw» στη Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. 
Η Κρήτη στη διεθνή τουριστική έκθεση συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον και οι απεσταλμένοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας εκφράζουν την αισιοδοξία τους για περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος με βάση τα θετικά μηνύματα και τις στοχευμένες επαφές που είχαν με φορείς του τουρισμού, τουριστικούς επιχειρηματίες, με εκπροσώπους της πρεσβείας μας και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η έκθεση στη Βαρσοβία είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση που πραγματοποιείται στην Πολωνία καθώς οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 25.000 και οι εκθέτες τους 664 με συμμετοχές από 64 χώρες. Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Πολωνία στην Κρήτη καταγράφει αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τα στοιχεία το 2014 την Κρήτη επισκέφθηκαν για διακοπές περισσότεροι 160.000 Πολωνοί. 
Το γεγονός αυτό καθιερώνει τη Πολωνία ως μία από τις σημαντικότερες αγορές τουρισμού για την Κρήτη. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο το μέγεθος της χώρας με πληθυσμό 38,5 εκ. κατοίκους αλλά και την αγάπη που δείχνουν οι Πολωνοί για την Κρήτη οι προοπτικές διαφαίνονται ακόμα δυναμικότερες για το μέλλον. 
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η Πολωνική αγορά κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση αφίξεων το 2014 για την Κρήτη με ποσοστό 40% σε σχέση με τις αφίξεις του 2013, καταλαμβάνοντας έτσι την 8η θέση με προοπτική να συμπεριληφθεί στην πρώτη πεντάδα μέσα στην επόμενη τριετία. 
Την Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση τουρισμού «TT Warsaw» εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Νίκος Ραπτάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης. 
Ο κ. Βαμιεδάκης δήλωσε ότι «η Κρήτη έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Πολωνών, οι οποίοι κάθε χρόνο ανακαλύπτουν τις ομορφιές της, τον πολιτισμό της και την παράδοση της. Οι Πολωνοί έχουν μεγάλη διάρκεια στις αφίξεις τους, από Απρίλιο έως Οκτώβριο και επιλέγουν και τις 4 Περιφερειακές Ενότητες για διακοπές. Ακόμα και τις δύσκολες χρονιές του ελληνικού τουρισμού οι Πολωνοί παρέμειναν σταθεροί στην προτίμηση τους για την Κρήτη και κάθε χρόνο καταγράφουν αυξήσεις στα ποσοστά αφίξεων. 
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία, τον ΕΟΤ και τουριστικούς φορείς της Πολωνίας, μέσα από τις επαφές που πραγματοποιούμε, σχεδιάζονται δράσεις ώστε να αυξηθεί περαιτέρω το ρεύμα των επισκεπτών, εγκαινιάζοντας και νέες μορφές θεματικού τουρισμού όπως είναι ο τουρισμός τρίτης ηλικίας αλλά και ο θρησκευτικός τουρισμός. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από την αύξηση των αφίξεων μπορούμε να έχουμε τουρισμό από τις παραπάνω θεματικές κατηγορίες όλο το Καλοκαίρι, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο». Το περίπτερο της Κρήτης στην έκθεση επισκέφτηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία, κ. Αθανασίου, η οποία συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης. Η πρέσβης δήλωσε ότι, «η Πολωνία αποτελεί μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα. Πραγματοποιούμε επιτυχείς δράσεις με την Περιφέρεια Κρήτης τόσο για την προώθηση του τουρισμού αλλά και των Κρητικών προϊόντων στην Πολωνία. Στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα από τους συνταξιούχους και γνωρίζει άνθιση ο τουρισμός τρίτης ηλικίας. Όπως συζητήσαμε με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας θα αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες έτσι ώστε στην Κρήτη, που αποτελεί ήδη έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Πολωνών, να αναπτυχθεί και αυτό το κομμάτι του τουριστικού προϊόντος που μπορεί να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου