Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τέλος 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση!!!


- Πρόταση Μπουτάρη για θέσπιση τέλους 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση για την προβολή της Θεσσαλονίκης, μέσω ιδιωτικού Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης

Tο Thessaloniki Convention Bureau συμμετέχει στην 30η Διεθνή Έκθεση Philoxenia, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 15, stand 22. Στην διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί η έκθεση, το TCB θα πραγματοποιήσει ραντεβού με επισκέπτες μέσω του εκτεταμένου προγράμματος Προσκεκλημένων Εμπορικών Επισκεπτών (Hosted Buyers), το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο αγοραστές από 50 και πλέον χώρες που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα ως προορισμό. 
Η συμμετοχή του TCB στοχεύει στην επαφή με τους παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής για την προσέλκυση μελών. 
Στη διάρκεια του συνεδρίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε την πρόθεσή του για επιβολή τέλους 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση, που θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματιοδότηση ιδιωτικού οργανισμού προβολής της πόλης.
Στο μεταξύ σε διπλανή αίθουσα όπου διεξαγόταν η γενική συνέλευση των προέδρων της ΠΟΞ, οι ξενοδόχοι δήλωναν την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διεθνές συνέδριο 
Στο πλαίσιο της έκθεσης, η ΔΕΘ – HELEXPO, σε συνδιοργάνωση με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) και τον ΕΟΤ, διοργάνωσε σήμερα διεθνές συνέδριο με θέμα ‘Destination: Thessaloniki’. 
Στην ημερίδα μίλησαν στελέχη της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, διευθυντές Convention Bureaux εξωτερικού, διοργανωτές μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, ενώ χαιρέτισαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός, o δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Τ., Κώστας Ζήκος.
Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδείξει τις υποδομές και την προοπτική της πόλης της Θεσσαλονίκης ως προορισμό για διεθνείς διοργανώσεις, συνεδριακού και εκθεσιακού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. 
Ακόμη, έγινε παρουσίαση του Ambassadors Programe του TCB, το οποίο προορίζεται να υποστηρίζει και να βοηθά τους ambassadors (πρεσβευτές), τους τοπικούς παράγοντες, ιατρούς, ακαδημαϊκούς, τους κορυφαίους στον κλάδο τους επαγγελματίες που δύνανται να διεκδικήσουν και στη συνέχεια να φιλοξενήσουν συνέδρια στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου