Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

TUI: Διψήφια αύξηση για την Ελλάδα και το 2015

 
Εκτίμηση για διψήφιο ποσοστό αύξησης στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, από το δίκτυο της TUI και το 2015, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤUI Travel PLC κ.  Peter Long , ο οποίος έγινε δεκτός πριν από λίγο από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά.
 Κατά την έξοδο του από τη συνάντηση ο κ. Long δήλωσε: «Είχα σήμερα το πρωί μια εξαιρετική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά στο επίπεδο της πολιτικής σταθερότητας κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται πλέον σε μία δυνατή και θετική τροχιά ανάπτυξης και πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό. 
Στην TUI πετύχαμε φέτος δυνατά αποτελέσματα και ο αριθμός των πελατών μας που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%.
Διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με την υπουργό και βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. 
Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε και πάλι τον αριθμό των επισκεπτών το 2015 σε αντίστοιχο επίπεδο της τάξης του 10%, ποσοστό το οποίο πετύχαμε και φέτος».
Πριν από λίγο ο κ. Long μίλησε στο επίσημο γεύμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ, τονίζοντας ότι η τουριστική πορεία της Ελλάδας μπορεί να είναι εξαιρετική, υπό την προϋπόθεση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η TUI Travel PLC είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε περίπου 180 χώρες παγκοσμίως. Εξυπηρετεί περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 31 χώρες προέλευσης τουριστών. 
Ο όμιλος έχει έδρα την Αγγλία, απασχολεί περίπου 55.000 ανθρώπους και διατηρεί δικό της αεροπορικό στόλο 138 αεροσκαφών. Οργανωτικά και διοικητικά η TUI Travel PLC χωρίζεται σε τρεις τομείς: Mainstream, Specialist & Activity και Accommodation & Destinations. Στο οικονομικό έτος που τελε ίωσε το Σεπτέμβριο του 2013 η TUI Travel PLC κατέγραψε κύκλο εργασιών £15,1 δις. και λειτουργικά κέρδη £ 589 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου