Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκάλυψη για τον SOLVEX ή ο σεβασμός...


...στο ψωμί που τρως!!! 


Με λίγο περισσότερα από 25 χρόνια παρουσίας στο χώρο, μερικές φορές αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να γράφω την άποψή μου. 
Πάντα όμως με σεβασμό στον Τουρισμό και τους ανθρώπους του, από τους οποίους (σ.σ. τομέα και επιχειρήσεις) κερδίζω το ψωμί μου. 
Ο χώρος του Τουρισμού, είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι είναι ένας από τους ελάχιστους τομείς, που μπορεί να τραβήξει το "κάρο από τη λάσπη". 
Και βέβαια Τουρισμός δε νοείται χωρίς τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που τον συνθέτουν.
Χθες, δημοσίευσα ένα ρεπορτάζ που είχα γράψει στις 11 Αυγούστου για τον SOLVEX, το οποίο δεν δημοσίευσα ποτέ για τους λόγους που εξήγησα.
Σήμερα λοιπόν, αποκαλύπτω τρεις επιστολές, μεγάλων τουριστικών γραφείων, που εκπροσωπούν τον συγκεκριμένο tour operator, τα οποία στις αρχές Αυγούστου, που ήταν έντονες οι φήμες και όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση του συγκεκριμένου tour operator,  βεβαίωναν ότι η εταιρία αυτή είναι απολύτως...εντάξει!!!
Και κάνω για να καταδείξω την ανάγκη επίδειξης νηφαλιότητας και προστασίας του κλάδου.
Τι νόημα είχαν οι εκδόσεις τέτοιων επιστολών και βεβαιώσεων;
Αν δεν υπήρχαν αυτές οι βεβαώσεις, αρκετοί ξενοδόχοι που δεν είχαν πάρει τα λεφτά τους και πιθανώς δεν θα τα πάρουν, θα είχαν πιέσει και είτε θα έπαιρναν κάτι, όπως έκαναν αρκετοί που δεν πείστηκαν, είτε θα σταματούσαν τη συνεργασία δίνοντας τα δωμάτιά τους σε άλλους πελάτες.
Είναι κατανοητό, ότι οι ιδιοκτήτες των γραφείων αυτών ήθελαν να προστατέψουν την επιχείρησή τους και πιθανώς και τον πελάτη τους.
Ναι αλλά και τα ξενοδοχεία είναι συνεργάτες και πιθανώς και οι ίδιοι τώρα βρίσκονται στη "μέγγενη" καθώς σίγουρα έχουν δώσει κάποιες επιταγές, οι οποίες δεν πρόκειται να καλυφθούν από τους Ρώσους.

Σε τέτοια θέματα λοιπόν καλό είναι να υπάρχει μεγάλη περίσκεψη και εγκράτεια και όχι τέτοιες διαδικασίες.
Προστατεύοντας τον συνεργάτη μας, προστατεύουμε και τον εαυτό μας.

Αυτά και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, εάν κούρασα, με την προσωπική μου προσέγγιση στο θέμα.

3 σχόλια:

  1. Oι ξεκαθαρισμοi που γίνονται στην ρωσικη αγορά είναι απόλυτα φυσιολογικoi δεδομένης της κατάστασης στην περιοχή και δεδομένου των απότομων ανοιγμάτων των πρακτορείων αυτών. Δεν κρύβω όμως, ότι στεναχωριέμαι που βλέπω συνεργάτες μας χρονια να πτωχεύουν ο ένας μετά τον άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agapite kyrie, kala kanete kai anisihite gia tous xenodohus. Xehasate omos na grapsete oti To SOLVEX TOURNE (Petrupoli) ehei se merika xenodohia propliromes gia to 2015, peripou 1 ek.euro.
    Kai kati akoma. San eidikos ston tomea tourismou prepei na xerete oti SOLVEX TOURNE kai SOLVEX TRAVEL einai diaforetikes eteries.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα σας.
      Ευχαριστω για το σχολιο.
      Εχετε απολυτο δικιο και αλλωστε το διευκρινιζω ξεκαθαρα, αφου η αναρτηση περι χρεωκοπίας αφορα μονο τον SOLVEX TOURNE τονιζοντας οτι το SOLVEX της Μόσχας λειτουργει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

      Διαγραφή