Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αυστριακοί στη Θεσσαλία!!!


Η καταπράσινη και φιλόξενη θεσσαλική γή, υποδέχτηκε για λίγες ημέρες ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν την περιοχή το διάστημα 12 με 16 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να μεταφέρουν στους αναγνώστες τους τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας και συγκεκριμένα η Θεσσαλία, τη χαμηλή τουριστική περίοδο. 
 Το ταξίδι συνδιοργανώθηκε απο το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, το Δήμο Σκιάθου και την αεροπορική εταιρεία Air Berlin – Flyniki. 
Η επιτυχία του ταξιδιού στηρίχθηκε στην ένθερμη συμμετοχή τοπικών Συλλόγων και επιχειρηματιών, που ανέδειξαν για άλλη μια φορά την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας. 
Η άφιξη σημαδεύτηκε απο την ενθουσιώδη υποδοχή στη Νέα Αγχίαλο, όπου ο Σύλλογος Γυναικών και η Ένωση Επαγγελματιών, παρουσίασαν τοπικά προϊόντα και προετοίμασαν παραδοσιακές συνταγές της περιοχής.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου στο Δίμηνι, Μονές των Μετεώρων, χωριά του Πηλίου, παραλίες και περιήγηση της Σκιάθου. Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι απο ημερήσια και περιοδικά έντυπα της Αυστρίας, ενημερώθηκαν για τις τουριστικές υποδομές της περιοχής και το πλήθος των εναλλακτικών δράσεων που προσφέρονται στους επισκέπτες ιδίως τη χαμηλή τουριστική περίοδο. Εκτός απο τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό στα Μετέωρα και τα βυζαντινά μνημεία του Πηλίου και της Σκιάθου, αναδείχθηκαν οι προσφερόμενος δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, καταδύσεις, ιστιοπλοϊα, ποδήλατο, ψάρεμα και ιππασία, οι οποίες μπορούν να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο της περιοχής. 
Κοινή εντύπωση όλων των συμμετέχοντων δημοσιογράφων ήταν ότι «η Ελλάδα είναι γεμάτη εκπλήξεις και εμπειρίες, σεληνιακά τοπία, πετρόχτιστα χωριά, ελαιώνες, καταγάλανα νερά και ονειρικές παραλίες για όλες τις εποχές του χρόνου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου