Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μεγάλη είδηση, από το FTI Group, ο Samih Sawiris αποκτά το 74.9%...


...  της RT / Raiffeisen Touristik

- Με την είσοδο του Samih Sawirs, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων διεθνώς, ο Όμιλος RT / Raiffeisen Touristik με εδρα τη Βαυαρία, εξασφαλίζει μια θετική μελλοντική θέση στην ανάπτυξη κάτω από την παρούσα Διοίκηση. 

Στο Μόναχο o Wolfgang Altmüller, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του VR meine Raiffeisenbank Altötting-Mühldorf, φέρνει έναν ισχυρό εταίρο, τον Samih Sawiris: Κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων, ο διεθνής διαχειριστής ξενοδοχειακών μονάδων και ανάπτυξης αναλαμβάνει 74,9% της RT / Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ, η οποία μέχρι τώρα, ήταν 100% θυγατρική της VR meine Raiffeisenbank. Το υπόλοιπο 25,1% θα μείνει της VR meine Raiffeisenbank. 
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή αγοράς. Υπό το φως των νέων αυστηρών τραπεζικών κανονισμών που οι τράπεζες πρέπει να τηρούν κατά την ανάληψη άλλων δραστηριοτήτων εκτός των βασικών τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της VR meine Raiffeisenbank αποφάσισε αυτό το στρατηγικό βήμα. 
Ο Wolfgang Altmüller λέει: «Με το νέο πλειοψηφικό μέτοχο, πετύχαμε την εκπλήρωση των διατυπώσεων της εποπτείας των τραπεζών, καθώς και την εξασφάλιση των επιχειρήσεων του τουρισμού μας με έδρα στο Burghausen. Επιπλέον, νέες προοπτικές έχουν ανοίξει για την RT / Raiffeisen Touristik με την είσοδο του Samih Sawiris, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της επιτυχίας που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Altmüller ότι με τον νέο μέτοχο, η εξεσφάλιση των θέσεων εργασίας που απορρέουν από την επιτυχή ηγεσία της υφιστάμενης διαχείρισης ώστε η εταιρεία να μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται. 
Ο Altmüller συνεχίζει: "Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η εμπειρία της τουριστικής βιομηχανίας που μας έφερε αυτό το στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος υπόσχεται πολλές καινοτομίες για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας μας. Για τον κύριο μέτοχο Samih Sawiris, νέες ευκαιρίες που ανοίγονται επίσης. Ο διεθνής διαχειριστής ξενοδοχειακών μονάδων και ανάπτυξης διευρύνει τους τομείς δράσης του με αυτή την αγορά: «Το RT/ Raiffeisen Touristik Group είναι ένας ισχυρός εταίρος, προκειμένου να ενταχθεί στο γερμανικό δίκτυο τουριστικών γραφείων, ενώ ταυτόχρονα εισέρχεται και στον τομέα των Tour Operators. Με τις επενδύσεις μου στην FTI GROUP, έχω βρει δύο παίκτες οι οποίοι αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα στις δραστηριότητες μου."
 Το δίκτυο τουρισμού της RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH είναι πολύ ευρύ: Από τουριστικά πρακτορεία έως Ενώσεις και Tour Operator – πολυάριθμες τουριστικές επιχειρήσεις ανήκουν στην επιχείρηση της Άνω Βαυαρίας με ποσοστό 100% ή εν μέρει. 
Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα, είναι η Windrose Finest Travel ΕΠΕ, η Raiffeisen Vertriebs ΕΠΕ, η Air Travel Reiseservice ΕΠΕ, και η RV Touristik ΕΠΕ η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στο RT / Raiffeisen Touristk Group. H εταιρεία από το Burghausen κατέχει εταιρικά μερίδια στην Aerticket A.E., Explorer Fernreisen ΕΠΕ, RT Reisen και στο FTI σαν ετερόρρυθμος εταίρος. 
Το σημείο εστίασης βρίσκεται στην κατανομή των πρακτορείων. 
Σημειώνεται ότι πάνω από 7.000 πρακτορεία εταίροι στη Γερμανία, Αυστρία και στις Κάτω Χώρες συνδέονται με την εταιρεία σαν συνεργαζόμενα ή franchise ταξιδιωτικά γραφεία. Εταιρείες όπως το rt Reisen, Reiseland, Lufthansa City Center, sonnenklar, Flugbörse και Thomas Cook είναι μεταξύ αυτών. Περίπου 250 πρακτορεία στην Γερμανία έχουν το δικό τους σύστημα διαχείρισης. Τα συνεργαζόμενα πρακτορεία RTK, επίσης μέρος του RT / Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πωλήσεων ταξιδίων στη Γερμανία και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, με 3.500 ανεξάρτητους εταίρους. 
Η RT/Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ είναι 100% θυγατρική της VR meine Raiffeisenbank eG. 
Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην τουριστική βιομηχανία, η ΕΠΕ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού. Tour operator και ενώσεις ομαδοποιούνται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου. Η δραστηριότητα της συγκεντρώνεται στα τουριστικά πρακτορεία. 
Οι θυγατρικές εταιρείες του RT / Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ λειτουργούν διάφορα συστήματα franchise και συνεργασίας, όπως η TUITRAVELStar ή το Reiseland. Επιπλέον, η RT / Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ έχει περίπου 250 δικά της ταξιδιωτικά πρακτορεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη Γερμανία. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται επίσης διεθνώς, όπως το 2011 όταν ανέλαβε τη διανομή στο εσωτερικό της Thomas Cook στην Ολλανδία με 100 ταξιδιωτικά γραφεία. 
Συνολικά, η RT / Raiffeisen Touristik Group GmbH συγκεντρώνει πάνω από 7.000 ταξιδιωτικά γραφεία ως ιδιόκτητα, franchise ή συνεργαζόμενα. RTK είναι μία από τις μεγαλύτερες συνεργασίες ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Ευρώπη, με πάνω από 3.500 συνεργαζόμενα πρακτορεία. Το RT / Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους και δημιουργεί ενοποιημένες πωλήσεις της τάξης των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ. www.rv-direkt.de/touristik 

Ο Samih Sawiris, 57 ετών, είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Orascom Development Holding AG (ODH) που εδρεύει στο Altdorf της Ελβετίας. Η ODH είναι μία από της κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρίες και διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων με περισσότερα από 35 ξενοδοχεία (πάνω από 8.000 δωμάτια), εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, εμπορικά καταστήματα και σχολεία. Η ODH δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, στο Ομάν, στο Μαυροβούνιο, στην Μαυριτανία, την UAW, στην Ιορδανία, το Μαρόκο και την Αγγλία. Στην Ελβετία η ODH κατέχει το 49% του κεντρικού project “Andermatt Swiss Alps”. Επιπλέον, ο Samih Sawiris έχει σημαντικές επενδύσεις με την εταιρία Orascom Construction Industries (NL), έναν παγκόσμιο προμηθευτή χημικών ουσιών, ανάδοχο μηχανολογικών και κατασκευαστικών έργων. καθώς και την Lafarge (F), που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή τσιμέντου και δομικών υλικών. Για την «αφοσίωσή» του στην Ελβετία, η ελβετική οικονομική εφημερίδα «Handelszeitung» τον επέλεξε ως «Επιχειρηματία της Χρονιάς». Ο Sawiris σπούδασε μηχανικός οικονομίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου