Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Professional Hotel Development...


 ...νέα παρουσία στην υποστήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αποτελούν ένα κλάδο με σημαντικές ιδιαιτερότητες, διότι βιώνουν έντονες εποχιακές διακυμάνσεις στη ζήτησή τους, απασχολούν μεγάλες επενδύσεις, παρουσιάζουν ανελαστικότητα παραγωγής καθότι οι πωλήσεις τους περιορίζονται από τη δυναμικότητά τους και ανελαστικότητα κόστους εφόσον απαιτείται να έχουν πλήρη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών τους ανεξαρτήτως αριθμού πελατών. Τα ξενοδοχεία για να επιβιώσουν πρέπει διαρκώς να εξασφαλίζουν την μέγιστη αξιοποίηση των πόρων τους. Ο κλάδος είναι περιφερειοποιημένος. Η πλειονότητα των ξενοδοχείων βρίσκεται μακριά από αστικά κέντρα, βιώνοντας συχνά συνθήκες απομόνωσης, με έντονα τα σημάδια της συρρίκνωσης των οικονομικών μεγεθών τους υπό την πίεση της παγκόσμιας ύφεσης. 
Δυστυχώς, σήμερα, είναι τεράστιος ο αριθμός των ξενοδοχείων που προσφέρονται προς πώληση. 
Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος, μια ομάδα γνωστών στελεχών τέθηκαν κάτω από την ομπρέλα μία επιχείρησης με τίτλο P.H.D. ή Professional Hotel Development με ένα στόχο: το εγγυημένο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του ξενοδοχειακού κλάδου.
Σε τι διαφέρει η P.H.D. από άλλες συμβουλευτικές δραστηριότητες 

Η P.H.D. συνεργάζεται με άτομα απόλυτα ειδικευμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Καθηγητές ξενοδοχειακής διοίκησης, διευθυντές μεγάλων ξενοδοχείων, διευθυντές μικρομεσαίων ξενοδοχείων. διευθυντές ξενοδοχείων πόλης, διευθυντές εποχιακών ξενοδοχείων, ειδικούς σε θέματα ξενοδοχειακών πωλήσεων, F&B, ελέγχων και διαδικασιών, πελατειακών σχέσεων και γενικότερα σε κάθε ξενοδοχειακή ειδικότητα. Επιπλέον συνεργάζεται με νομικούς εργατολόγους, υπαλλήλους ΕΟΤ, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, γραφίστες, εταιρίες επιδοτήσεων, εταιρίες πληροφορικής και μπορεί να καλύψει κάθε ειδίκευση σε πεδία που μπορεί να χρειαστεί ένας ξενοδόχος. Η ομάδα αυτή συνεργάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ένα ξενοδοχείο. Έτσι η P.H.D. μπορεί να εξασφαλίσει τις άριστες λύσεις απέναντι σε κάθε ξενοδοχειακό λειτουργικό πρόβλημα. Και για το λόγο αυτό, η P.H.D. είναι η μόνη συμβουλευτική δραστηριότητα που δεσμεύεται για την αποτελεσματικότητά της.

Πως λειτουργεί 

Οι παροχές της P.H.D. μπορούν να περιγραφούν με τα τέσσερα βασικά πεδία υπηρεσιών που προσφέρει: o Απαντά σε ερωτήσεις o Δίνει λύσεις a la cart o Σκανάρει το ξενοδοχείο και εντοπίζει τα σημεία βελτίωσης που θα αυξήσουν ουσιαστικά την αποτελεσματικότητα o Αναλαμβάνει την αναδιάρθρωσης της ξενοδοχειακής λειτουργίας σε συνδυασμό με την ανατοποθέτησή της μονάδας στην αγορά, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η κερδοφορία της επιχείρησης.

Τι και πως 

Η P.H.D. εφαρμόζει κάθε νέα μέθοδο που μπορεί να αυξήσει την ξενοδοχειακή αποτελεσματικότητα: o Σύγχρονα business plans o Εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μεγιστοποιείται η παραγωγικότητα και η ξενοδοχειακή ποιότητα ταυτόχρονα. o Αποτελεσματικά marketing plans, καλύπτοντας θέματα contracting με τουριστικά γραφεία και web marketing. o Μείωση κόστους προμηθειών με εφαρμογή συστημάτων ABC αγορών, διευθυνσιογράφηση της αποθήκης και οριοθέτηση των αποθεμάτων. o Μεγιστοποίηση πωλήσεων στα τμήματα F&B με menu engineering και up selling Γενικότερα η P.H.D. αξιοποιεί όλη τη διαθέσιμη γνώση για να υποστηρίξει το ξενοδοχείο, ενώ ταυτόχρονα τα στελέχη της συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την πλέον συμφέρουσα εναλλακτική ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα για τον Έλληνα ξενοδόχο.

Υποστήριξη ενός κλάδου μείζονος εθνικής σημασίας 

Ο τουρισμός αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο εξαγωγικό κλάδο της χώρας μας, σε μία δύσκολη συγκυρία. Δεδομένου ότι τα βασικά στοιχεία του τουριστικού προϊόντος είναι η μετακίνηση, η διαμονή και η διατροφή, τα ξενοδοχεία αποτελούν σημαντικότατο στοιχείο της τουριστικής υποδομής, διότι χωρίς ξενοδοχεία δεν είναι δυνατή η διαμονή των τουριστών. Η ύπαρξη ξενοδοχείων αποτελεί προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη μίας χώρας, η οποία (ανάπτυξη) ποσοτικά εξαρτάται από τον αριθμό κλινών (δυναμικότητα) της ξενοδοχίας και ποιοτικά από την ποιότητα του προϊόντος τους. Η P.H.D. φιλοδοξεί να ενισχύσει αποτελεσματικά τον ξενοδοχειακό κλάδο, να ελαχιστοποιήσει το κλείσιμο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και να στηρίξει τη βελτίωση της ποιότητας του εθνικού ξενοδοχειακού προϊόντος. Για τους λόγους αυτούς η P.H.D. δραστηριοποιείται στη συγκέντρωση και διανομή γνώσης, με διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και δημοσίευση άρθρων, σε θέματα ξενοδοχειακής διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου