Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Fam trip από τον ΕΟΤ Γερμανίας


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Μακεδονία, το οποίο διοργάνωσε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Willy Scharnow-Stiftung für Touristik (Φραγκφούρτη), το μοναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη Γερμανία που έχει στόχο την εκπαίδευση τουριστικών φορέων και πρακτόρων. 
Με στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση της Ανατολικής Μακεδονίας στη γερμανική αγορά, δώδεκα τουριστικοί πράκτορες και ένας εκπρόσωπος του ανωτέρω Οργανισμού επισκέφθηκαν, από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2013, τη Θάσο και την Καβάλα, προκειμένου να αποκτήσουν μια κατ΄ιδίαν πλήρη εικόνα για τις τουριστικές δυνατότητες και υποδομές των περιοχών αυτών.
 Εκτός από την αεροπορική εταιρία Air Berlin, που εξασφάλισε τη δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων από τη Γερμανία στην Καβάλα, καθοριστική στην επιτυχία του ταξιδιού υπήρξε η συμβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Π.Ε. Καβάλας. Με προσωπική παρέμβαση των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Αρχέλαου Γρανά και Γεωργίου Γερομάρκου, καθώς και του Συμβούλου της Περιφέρειας, κ. Κων/νου Παπαδόπουλου, κατέστη δυνατή η κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των τουριστικών φορέων των ανωτέρω περιοχών για την επίτευξη του άριστου αποτελέσματος.
Τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος, κ. Walter Krombach, όσο και όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη γενναιόδωρη φιλοξενία, την πληροφόρηση, τις ξεναγήσεις, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις δυνατότητες επιτόπου επαφών με φορείς, την αυθεντικότητα και την ποικιλία των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής και κυρίως τη φιλοξενία των ανθρώπων της Βόρειας Ελλάδας.
Η συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας με το Ίδρυμα Willy Scharnow-Stiftung für Touristik προβλέπεται να συνεχιστεί και στο μέλλον, με τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων διαφήμισης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εντός της Γερμανίας (π.χ. με σεμινάρια, roadshows), καθώς και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ταξιδίων εξοικείωσης και σε άλλους, λιγότερο προβεβλημένους, ελληνικούς προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου