Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Άρχισαν οι εχθροπραξίες!!!


Το ότι ο Ε.Ο.Τ. είναι εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα είναι παγκοίνως γνωστό. 
Το ότι αυτές τις ημέρες η κατάσταση στον Οργανισμό είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη και φορτισμένη, ενόψη της ανακοίνωσης των ονομάτων 98 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είναιεπίσης δεδομένο. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 των υπαλλήλων του Ε.Ο.Τ., και από τους ΔΕ, αν εξαιρεθούν κάποιοι με ειδικά χαρακτηριστικά (μονογονεϊκές οικογένειες, ανάπηροι, κ.λπ.), όσοι απομένουν -μεγάλο μέρος των οποίων θα οδηγηθεί εκτός ΕΟΤ-, είναι αυτοί που "βγάζουν" τη δουλειά. 
Ας επανέλθω όμως στο θέμα, που σύμφωνα με τη δική μου συλλογιστική και απολύτως σημειολογικά, δείχνει ότι "κάτι τρέχει, όχι με τη Μαίρη, αλλά με τον Ε.Ο.Τ."!!!".
Χθες είχαμε δύο πολύ σημαντικά σχόλια σε δύο μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες: 
Στο ΒΗΜΑ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 
Γράφει το ΒΗΜΑ:
"Αποδυνάμωση... Το 2013 καταγράφηκε ως μία από τις καλύτερες χρονιές για τον τουρισμό την τελευταία δεκαετία. Θα περίμενε κανείς λοιπόν ο συγκεκριμένος κλάδος να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης από την κυβέρνηση. Μάλλον όμως συμβαίνε το αντίθετο. Ο ΕΟΤ αποδυναμώνεται καθώς το ένα τρίτο του προσωπικού του τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό που απασχολείται σε4 μια εξαιρετικά εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία χειρίζεται την προβολή του ελληνικού τουριστικού ονόματος διεθνώς. Ενδεικτικό της παραγωγικότητάς του είναι το γεγονός ότι με προϋπολογισμό 18 εκ. ευρώ αποφέρει στην ελληνική οικονομία περί τα 10 δισ. ευρώ ετησίως. Μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν στην κυβέρνηση τις συνέπειες; Εκτός κι αν έχουν επικρατήσει άλλες σκέψεις. Όπως η παραχώρηση της τουριστικής προβολής της χώρας σε άλλους φορείς, ακόμη και σε ιδιώτες...".

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, διαβάζουμε: "Συναυλία - χορηγία του ΕΟΤ; Είναι αλήθεια ότι ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Πάνος Λειβαδάς υπέγραψε απόφαση για την πληρωμή, περίπου, 14.000 ευρώ προκειμένου να εκδοθούν αεροπορικά εισιτήρια για τη διοργάνωση συναυλιών το επόμενο διάστημα του τραγουδιστή Φ.Π. και των συνεργατών του στο εξωτερικό γιατί έτσι προωθείται ο πολιτιστικός τουρισμός; Επίσης, είναι αλήθεια ότι στις πληρωμές αυτές περιλαμβάνονται 14 αεροπορικά εισιτήρια για Λονδίνο, 14 αεροπορικά εισιτήρια για Νέα Υόρκη, αλλά 10 εισιτήρια για Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες και Αμστερνταμ και άλλα 14 εισιτήρια για Παρίσι; Από την άλλη είναι αλήθεια ότι υπέγραψε άλλη απόφαση για να δοθούν, επιπλέον, 18.000 ευρώ για τη συμμετοχή εν μέρει του ΕΟΤ στα έξοδα της ενοικίασης μηχανημάτων και των αμοιβών συντελεστών της συναυλίας στο Λονδίνο;".

Πέραν του υποκριτικού χαρακτήρα του ερωτήματος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αφού όλα είναι στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και μπορεί να τα δει ο συντάκτης (σ.σ. και προφανώς τα έχει δει, όπως έχει δει και ότι έγινε διαγωνισμός με τρία πολύ μεγάλα πρακτορεία), το ατυχές αυτό σχόλιο, σε τι αφορά;
1. Αν είναι προβολή για τον πολιτιστικό τουρισμό, οι συναυλίες ποιοτικής ελληνικής μουσικής;
2. Αν η χορήγηση των εισιτηρίων "καλύπτει" την προβολή της χώρας, αφού το κόστος μιας συναυλίας στο εξωτερικό είναι υπερπολλαπλάσιο της αξίας των εισιτηρίων;
3. 52 εισιτήρια με 13.940 € είναι πολλά;
Αλήθεια τα πανηγύρια Παπαρίζου και Βίσση ήταν πολιτιστικός Τουρισμός;
Αλλά τότε δεν υπήρχαν σχόλια.
Γιατί;  

Ένα είναι βέβαιο. Ο πόλεμος έχει αρχίσει και όσοι συμμετέχουν καλό θα είναι να αντιληφθούν ότι ο πόλεμος έχει θύματα. 
Και μεταξύ των θυμάτων σίγουρα θα είναι και ο ελληνικός Τουρισμός!!!

2 σχόλια:

  1. Καλά, καλά. Οι μισοί ταξιδεύουν αριστερά και δεξιά και τους βλέπεις στις εκθέσεις δέκα δέκα χωρίς να κάνουν τίποτα. Στα γραφεία στην Αθήνα οι μισοί δεν έχουν καν κομπιούτερ για να παίζουν πασιέτζα σαν τους άλλους μισούς. Τεμπελόσκυλα των 3-4 χιλιάδων ευρώ (με επιδόματα οδηπορικά κλπ. που δεν πληρώνει καμία ιδιοτική εταιρεία). Εδώ και τώρα ιδιωτικός ΕΟΤ με 3ετή σύμβαση και ετήσιο στόχο τον περυσινό τουρισμό +3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην τρελαθούμε!!!!!!!!!!! Η αυξηση ωφειλεται στις συγκυρίες, εξευτελιστικές τιμές, προβλημα στην Αιγυπτο,και αλλες περιοχες......και αλλα!!!!!!!!
    Τι καναμε εχουμε βελτιώσει τις υποδομες?? Αλλάξαμε νοοτροπια??Ειμαστε ετοιμοι
    κανουμε πραξη { ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ)??? οπως το κανουν οι Ισπανοι,οι Τουρκοι,και αλλοι?? Και κατι σοβαρο τα Ξενοδοχεία γεμίζουν με διανυκτερευσεις, και οχι με αφηξεις που μετρουν οι άσχετοι, και με τα αποτελεσματα , χρήσεως. Ξερετε ποσα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ειναι στο κοκκινο η κοντα σ αυτο???
    Δεν εχω τιποτα με τους υπαλληλους του ΕΟΤ αλλα με την κεφαλή του Υπουργείου που νομίζει οτι κατι εκανε. Έλεος, χρειάζεται δουλειά και να κατέβουν στην αγορά να μιλήσουν να ακουσουν και να καταγραψουν τα προβληματα και να κανουν ενέργειες για το σύνολο του κλάδου, και μάλιστα για την μικρομεσαία επιχείρηση-ξενοδοχεία που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικης οικονομιας.Υπαρχουν γνωστες και ανθρωποι που θελουν να βοηθησουν ,οχι κληρωμένοι σύμβουλοι και λιβανιστές του εκαστοτε Υπουργού!!!!!!!!!! Νικος Φαραγκουλιτακης μελος του Δ.Σ του Ξ.Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή