Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ποια Ελλάδα θέλουμε;


H έκφραση της γιαγιάς τα λέει όλα!!!
- Έλα ντε!!! 
Την Ελλάδα της σύνθεσης και της δημιουργίας ή την Ελλάδα της "καρτοκινητής" νεολαίας και των ξ....ων πάσης φύσεως και ηλικίας; 

Δεν θα σας κουράσω, ούτε θα γράψω πολλά. 
Αφορμή γι' αυτά τα ολίγα κάποιες φωτό από τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου. Μαθήτριες με β...α, μπούτια και κοιλιές έξω, δασκάλες και καθηγήτριες με εμφανίσεις μπουζουκιών, για να μην πω καμπαρέ και στριπτιζάδικων και σχολεία που παρέλασαν οι μαθήτριες μόνο (Χερσόνησος), καθότι τα αγόρια έκαναν...αντίσταση επειδή η σημαιοφόρος ήταν αλβανικής καταγωγής. 
Και από την άλλη πάρα πολλά σχολεία και παιδιά σωστά ντυμένα για την περίσταση με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, παρέλασαν συντεταγμένα τιμώντας την μνήμη των ηρώων του 1940.  
Mε ποια Ελλάδα είμαστε λοιπόν; 
Mπράβο στα παιδιά!!!
Η δική μου απάντηση είναι όχι με την Ελλάδα των ξανθοβίζιτων, των αγοριών που μποικοταραν την παρέλαση επειδή η σημαιοφόρος είχε αλβανική καταγωγή και παρέλασαν μονό τα κορίτσια, των κοριτσιών που πάνε στην παρέλαση με μπειμπι ντολ, και ξεκούμπωτες μέχρι τον αφαλό. 
Και αυτές καλά κάνουν.  
Αλλά γονείς δεν έχουν; 
Δεν τις βλέπουν πως βγαίνουν έξω;  
Γιατί τελικά από το σπίτι εκεί ξεκινούν όλα. 
Η παρέλαση έχει ένα συγκεκριμένο νόημα και αυτό το νόημα δεν συμβαδίζει με τέτοιες εμφανίσεις.  
Καλύτερα να τις καταργήσουμε...
Και τα μέσα που προβάλλουν αυτά τα ημίγυμνα καρτοπαιδακια στο ίδιο παιχνιδάκι παίζουν.
Όσο για την ξανθοβιζιτα και τις όμοιες της, που "γέμισε" ο τόπος με φωτογραφίες της, αν υπήρχε σοβαρό συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και καθηγητών θα είχε ήδη επιληφθεί.
Αλλά ποιος έχασε τη σοβαρότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου