Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη το Παλιούρι ( ; )


Εξελίξεις στο διαγωνισμό του Παλιουρίου φαίνεται να υπάρχουν και σύμφωνα με δημοσίευμα του Δημήτρη Μαρκόπουλου στο newmoney.gr, το ακίνητο φαίνεται να περνά στο Ιβάν Σαββίδη. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα " Στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Ρώσο Ιβάν Σαββίδη καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr η υπό αποκρατικοποίηση περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής η οποία αν και κόστιζε 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τελικά αγοράζεται από τον Ρώσο επιχειρηματία έναντι 14 εκατ. ευρώ. Έτερος διεκδικητής που αποχώρισε όμως από τις διαδικασίες για το φιλέτο ήταν η εταιρεία ΛΑΜΨΑ, η οποία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ταμείου που ζητούσε ελάχιστο τίμημα 10 εκατ. ευρώ". 
Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η αρχική προσφορά του Ιβάν Σαββίδη ήταν 8 εκ. ευρώ και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε βελτίωση της προσφοράς, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αποτίμηση περίπου 15 εκ. ευρώ του ακινήτου από την πλευρά των εκτιμητών του ΤΑΙΠΕΔ.

Αρχικά  στον διαγωνισμό συμμετίχαν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον 9 ενδιαφερόμενοι μεταξύ των οποίων οι  Lamda Development, Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., Δομοτεχνική Α.Ε., Ελληνοβαλκανική, Μεντεκίδης Α.Ε., Mind Compass (θυγατρική της Dolphin Capital Investors), εταιρία που διατηρεί ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, καθώς και δύο ρωσικές εταιρίες, μία εκ των οποίων συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.
Η έκταση στο Παλιούρι απέχει
■78 χλμ από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο
■115 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης (99 χλμ από τον Διεθνή Αερολιμένα και 110 χλμ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης).
■6 χλμ από το χωριό Πευκοχώρι και 3 χλμ από το χωριό Παλιούρι

Το μέγεθος του ακινήτου ανέρχεται στα 210.742 τ.μ. και περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ΞΕΝΙΑ (3.658 τ.μ.) και τις Εγκαταστάσεις του Camping Παλιουρίου (1.128 τ.μ.). Έχει επίσης πρόσβαση στον όρμο Καναπίτσα, μία ονειρική αμμώδης παραλία με εξωτικά νερά, που περιλαμβάνει το ακρωτήρι Αλωνάκι και Χρουσό. Το ακίνητο έχει ακτογραμμή 1.300 μ περίπου.
Το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και τις εγκαταστάσεις φιλοξενία/αναψυχής.
Πλάνο πιθανής εκμετάλλευσης του Ακινήτου μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και:
■Πολυτελές ξενοδοχείο 3.658 τ.μ. (μέσω ενοικίασης ή παραχώρησης)
■19.954 τ.μ. εξοχικών κατοικιών & βιλλών-ξενοδοχείων (πλήρη κυριότητα)
Το Ακίνητο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες της ολοκλήρωσης του πολεοδομικού σχεδιασμού σύμφωνα με το Ν. 3986/2011 και το Ειδικό Σχέδιο Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου