Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

10 χρόνια στο ΧΑΑ ο ΟΛΠ!!!


- Εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 10 ετών από την εισαγωγή του ΟΛΠ πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 
- Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι». 

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη σημερινή επέτειο είπε μεταξύ άλλων: ‘Με ιδιαίτερη χαρά γιορτάζουμε σήμερα τα 10 χρόνια από την εισαγωγή των μετοχών του ΟΛΠ στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά. Η παρουσία της διοίκησης της εταιρείας είναι μεγάλη τιμή για την χρηματιστηριακή κοινότητα, τόσο γιατί η εισαγωγή του ΟΛΠ ήταν μια επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση, όσο και γιατί η εταιρεία έχει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στον τομέα των μεταφορών και των διεθνών συνεργασιών που αξιοποιούν την γεωπολιτική θέση της χώρας αλλά και τον τομέα του τουρισμού’.
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση : “Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) είναι ένα λιμάνι μεγάλων μεγεθών: Με ανάπτυγμα κρηπιδωμάτων 18.000 μ., εξυπηρετεί ετησίως αφιξοαναχωρήσεις 40.000 πλοίων, 19.000.000 επιβατών, 2.000.000 τουριστών κρουαζιέρας, 650000 εμπορευματοκιβωτίων, 460.000 αυτοκινήτων – εμπορευμάτων και 4.000.000 οχήματα μέσω ακτοπλοΐας. Με συνεχή κερδοφορία για 4η συνεχή χρονιά παρά την οικονομική κρίση, εκσυγχρονίζοντας δομές και υποδομές, ο ΟΛΠ Α.Ε. αναβαθμίζει συνεχώς τη θέση του στη λιμενική βιομηχανία και καθίσταται για πολλές δραστηριότητες του κυρίαρχο λιμάνι της Μεσογείου, Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού για την πρωτεύουσα, τον Πειραιά, την Ελλάδα. Ο ΟΛΠ, ο οποίος ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1930, μετασχηματίσθηκε σε Ανώνυμη Εταιρία το 1999 και από το 2003 εισήλθε στο ΧΑΑ, διαθέτοντας στο επενδυτικό κοινό το 25% των μετοχών του. Ακολουθώντας την πορεία του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος, προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις μέσω συμβάσεων παραχωρήσεων με πιο σημαντική αυτή που συνήφθη το 2009 με την ΣΕΠ Α.Ε. για τον Προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Ο ΟΛΠ Α.Ε. εκτελεί ένα επενδυτικό έργο 600 εκ. ευρώ. Ήδη για ένα εξ’ αυτών, το λιμάνι κρουαζιεροπλοίων νέας γενιάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε τη χρηματοδότησή του με επιδότηση 95%. Παράλληλα, η σιδηροδρομική διασύνδεση του εμπορικού λιμένα με τους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και το car-terminal με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο ολοκληρώθηκε, ενώ στο επιβατικό λιμάνι, ξεκίνησαν τα έργα του metro και της Πολιτιστικής Ακτής, με Μουσεία, Θεματικά Πάρκα και ελεύθερους χώρους 180.000 τ.μ.Το λιμάνι του Πειραιά, προετοιμάζεται για να γιορτάσει ως η κύρια πύλη της Ναυτιλίας και του Τουρισμού της χώρας το 2021 τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, με έργα και κέρδη, συμβάλλοντας δυναμικά στην ανάπτυξη της χώρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου