Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο αποχαιρετισμός του Παναγιώτη Σκορδά...


Ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της δημόσιας τουριστικής μηχανής, ο Παναγιώτης Σκορδάς, αποχωρεί από τον Ε.Ο.Τ. Γερμανίας. 
Διαδεχόμενος τον κολοσσό Δαβάκη πριν από αρκετά χρόνια, σε χαλεπούς καιρούς, έδωσε το "είναι" του για την προώθηση του ελληνικού Τουρισμού στη γερμανική αγορά, κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. 
Δεν γράφω τίποτε άλλο. 
Διαβάστε την επιστολή του. 
"Αγαπητοί συνεργάτες, αγαπητοί φίλοι, ο Κωνσταντίνος Καβάφης στην „ΙΘΑΚΗ“ γράφει „Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. „ Στη διάρκεια της ζωής μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χωρισμούς και αποχαιρετισμούς, είτε εμείς φεύγουμε και αποχαιρετούμε ένα τόπο, φίλους και συνεργάτες, είτε εμείς μένουμε και αποχαιρετούμε άλλους που φεύγουν. Η ζωή χτίζεται με συναντήσεις και χωρισμούς. Όταν είσαι νέος οι ανακαλύψεις είναι περισσότερες και οι χωρισμοί λιγότεροι. Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και πιο πολύ αποχαιρετάς.
Ο Ιούλιος είναι ο μήνας του αποχαιρετισμού, το 2006 αποχαιρέτισα το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας και στη συνέχεια ανέλαβα το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας για να επιστρέψω πάλι στη Γερμανία το 2011 και τώρα πλησιάζει η ώρα του δεύτερου αποχαιρετισμού. Αγαπητοί συνεργάτες της τουριστικής οικογένειας, αντιμετωπίσατε με εξαιρετική προθυμία, επιδεξιότητα και γνώση κάθε προσπάθεια μου για μια νέα πνοή στην προβολή της Ελλάδας στη Γερμανία, η συμβολή σας και η βοήθειά σας ήταν εποικοδομητική και πολύτιμη. Η θετική πορεία, που διαγράφει το 2013 η τουριστική κίνηση από Γερμανία για Ελλάδα, επικυρώνει την επιτυχία των προσπαθειών μας. Τώρα, που ήλθε η ώρα του αποχαιρετισμού, τις ευχαριστίες μου για τα πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις χρόνια συνοδεύουν οι ευχές μου για κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Είμαι βέβαιος, ότι και στο μέλλον οι δρόμοι θα διασταυρωθούν πάλι μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Αυστρίας. Καλή αντάμωση. Ο Προϊστάμενος Παναγιώτης Σκορδάς".

Καλή συνέχεια φίλτατε Παναγιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου