Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μίσθωση αιγιαλού: Ξενοδόχοι μην υπογράφετε ακόμη...


Το απίστευτο μπέρδεμα με τις μισθώσεις αιγιαλού από τα ξενδοχοχεία το γνωρίζετε. 
Μετά από σχετική πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την άμεση αντίδραση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη προστέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο το άρθρο 27 που αναφέρει: 
Άρθρο 27 
Καθορισμός ανταλλάγματος για τη χρήση αιγιαλού 
Το εδάφιο Γ΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001 τροποποιείται ως εξής : «Το αντάλλαγμα το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας πλην Τ.Δ.Κ. σε όμορα κύρια τουριστικά καταλύματα και καταβάλλεται στο Δημόσιο υπολογίζεται για το έτος 2013 από τον πολλαπλασιασμό του ενός πέμπτου (1/5) της τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού, χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξ.Ε.Ε. για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση επί τον αριθμό των κλινών».". Με δεδομένο ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει καταβολή του 1/2, είναι προφανές ότι λίγες ημέρες καθυστέρηση, ώστε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ισοδυναμούν με σημαντική μείωση στο κόστος μίσθωσης.
Οπότε αναμονή... και μπράβο στην Όλγα Κεφαλογιάννη που λειτούργησε άμεσα.

3 σχόλια:

  1. Ντέμης Ευαγγελινός1 Ιουλίου 2013 στις 4:21 μ.μ.

    Σε τούτο το Κράτος του παραλόγου, οι μισθώσεις του αιγιαλού μπροστά στα ξενοδοχεία που λειτουργούν απο τον Απρίλιο-Μάιο δέν εχουν γίνει ακόμη !!!!!
    Ειναι 1η Ιουλίου σήμερα !!!! ε ...ΚΑΙ; Ομως μπροστά απ ολα τα ξενοδοχεία , μπαρ, εστιατόρια κλπ οι ομπρέλλες και οι καρέκλες ειναι στην θέση τους και εξηπηρετουν ντόπιους και τουρίστες και καλά το κάνουν.
    Το Κράτος ομως δεν εχει πάρει χαμπάρι ακόμα και θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο..... σύντομα .... on time πάντως για τα μπάνια των 300 της Βουλής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρομπεσης Χρηστος

    Δυστυχώς η κτηματική υπηρεσία άλλα λέει και ίσως θα χρειαζόταν μια διευκρίνηση από κάποιον αρμόδιο .Μας λέει λοιπόν, ότι όταν το μίσθωμα για τον αιγιαλό που πρέπει να καταβάλει ένα ξενοδοχείο είναι μικρότερο από την τιμή μέτρου ενοικίασης αιγιαλού για τις καφετέριες και τα εστιατόρια ,που έχει καθορίσει μαζί με τον δήμο της περιοχής που ανήκει το ξενοδοχείο ,τότε το ξενοδοχείο δεν θα πληρώσει βάσει του 1/2 της τιμής δωματίου η του 1/5 εάν ψηφιστεί αλλά με το ανάλογο ποσό που θα καθορίσει η κτηματική για να εναρμονίζεται με τις τιμές που έχει καθορίσει για την συγκεκριμένη περιοχή .Οπότε για πια ελάφρυνση μιλάμε και για ποια τόνωση του τουρισμού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα το ιδιο ειπαν και σε μενα δυοτι το αποτελεσμα του 1/5 ειναι μικροτερο απο το ημισυ της τιμης του μετρου ενοικιασης αιγιαλου συμφωνα με την κτηματικη υπηρεσια

      και επαυτου μου ζητηθηκε το ποσο συμφωνα με την τιμολογιακη πολιτικη του Δημου

      τελικα τι ισχυει ?

      Γιωργος Φρουδαρακης

      Διαγραφή