Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Νέο επεισόδιο με τα συγγενικά δικαιώματα!!!


Αυστηρή επιστολή προς τον GEA, νεοσυσταθέντος οργανισμού συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων από τους ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, GRAMMO, απέστειλε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης, με την οποία ζητεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα όσον αφορά στην διαχείριση των συγγενικών δικαιωμάτων και να σταματήσει η όχληση των ξενοδόχων. 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή "η σύναψη μνημονίου–συμφωνίας μεταξύ του ΞΕΕ και των 4 ΟΣΔ (ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ-GRAMMO) επιτεύχθηκε στις 15/11/2011 μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές και σε ένα πνεύμα καλόπιστης συνεργασίας , το οποίο εξακολουθεί να διακρίνει τις σχέσεις μας και μετά την υπογραφή του μνημονίου. Τον τελευταίο όμως καιρό, τα μέλη μας δέχονται τυποποιημένες επιστολές από τον GEA, ενιαίο πλέον οργανισμό των ΟΣΔ ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ-GRAMMO, ζητώντάς τους να καταβάλουν αμοιβές για όλους τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων.

Όπως έχει περιγραφεί στο μνημόνιο, αλλά και όπως κατά κόρον συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ μας , η αμοιβή για τα δωμάτια καλύπτει και όλους τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων που λειτουργούν με το ίδιο ΑΦΜ της ξενοδοχειακής επιχείρησης, γεγονός που είχε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τελικό καθορισμό του ύψους της κοινής αμοιβής των 4 ΟΣΔ, που είναι η υψηλότερη σε σχέση με τις αμοιβές που καταβάλλουμε σε όλους τους άλλους ΟΣΔ πνευματικών δικαιωμάτων, τα οποία θεωρούνται υπέρτερα των συγγενικών".

Και συνεχίζει ο κ. Τσακίρης στην επιστολή:
"Οι περιπτώσεις καταβολής χωριστής αμοιβής που ορίζονται ρητά στο εν λόγω μνημόνιο[1][1], είναι αναγκαίο να ερμηνεύονται περιοριστικά ως εξαιρετικές καταστάσεις, έξω από την καθημερινή και συνήθη λειτουργία της ξενοδοχειακής επιχείρησης και των τμημάτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υπόστασή της ως ενιαία επιχείρηση, γιατί διαφορετικά διαμορφώνουν αναπάντεχα υψηλές αμοιβές που αλλοιώνουν τη συμφωνία μας και μας αφήνουν έκθετους απέναντι στα μέλη μας. Ήδη δεχόμαστε εντονότατες διαμαρτυρίες, επικρίσεις ακόμη και κατηγορίες από τα μέλη μας ότι τα παρασύραμε σε συμφωνίες με κρυφές αμοιβές και ότι εν τέλει τα εξαπατήσαμε. Οι υπέρμετρες και δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν επιπέσει επί των ξενοδοχειακών ακινήτων σε συνάρτηση με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές πώλησης του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος στις διεθνείς αγορές και τελευταία οι αξιώσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έχουν οδηγήσει τους ξενοδόχους σε καταστάσεις απελπισίας. Οφείλετε να λάβετε υπόψη και αυτό το κρίσιμο γεγονός ότι τα ξενοδοχεία, αλλά και το ίδιο το Ξ.Ε.Ε., μετά την υπογραφή των μνημονίων με τους 6 ΟΣΔ, συνεχίζουν να αποτελούν αποδέκτες διεκδικήσεων και εξωδίκων από σειρά ΟΣΔ και διεθνών τηλεοπτικών σταθμών.
Μάλιστα, το Ξ.Ε.Ε. μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τον ΟΣΔ «Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε.» λόγω αδυναμίας σύγκλισης σε κοινά αποδεκτό αμοιβολόγιο, σύστησε στα μέλη του να αποσυνδέσουν από τις τηλεοράσεις στα δωμάτια τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπροσωπεί ο ΟΣΔ «Τηλεοπτικά Δικαιώματα».".

Και καταλήγει η επιστολή "Σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή επειδή οι τρεις ΟΣΔ που συγκροτούν το GEA και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ μέσω των εκπροσώπων τους συμμετείχαν από την αρχή σε όλες τις διαπραγματεύσεις και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο τα συναφή προβλήματα όσο και το πνεύμα αυτών των συμφωνιών.
Αναμένουμε κατά συνέπεια την παρέμβασή σας, προκειμένου να περιοριστεί αυτό το νέο κύμα των οικονομικών διεκδικήσεων από το «GEA». [1][1] «οι ανεξάρτητοι χώροι που λειτουργούν σε ΑΦΜ τρίτων, όπως ενδεικτικά μπαρ-εστιατόρια-καφέ που λειτουργούν εντός του κτιριακού συγκροτήματος του ξενοδοχείου ή στον ευρύτερο χώρο (π.χ. κήπο) αυτού.
Οι χώροι των ξενοδοχείων που λειτουργούν με το ΑΦΜ της ξενοδοχειακής επιχείρησης αλλά η μουσική προέρχεται από διαφορετική πηγή σε σχέση με την μουσική που ακούγεται στους λοιπούς χώρους ή έχουν dj. Οι χώροι που προορίζονται για εκδηλώσεις-δεξιώσεις.
Τα καφέ-μπαρ που λειτουργούν σε παραλίες-πισίνες (beach bar-pool bar».".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου