Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Με επιτυχία η πρώτη πιλοτική πτήση υδροπλάνου από το Μπρίντιζι στην Κέρκυρα


Mε επιτυχία έγινε η πρώτη πιλοτική πτήση υδροπλάνου από το Μπρίντιζι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του έργου AdriSeaplanes. Το υδροπλάνο, με Σουηδό πιλότο, προσθαλασσώθηκε στη Μαρίνα Γουβιών κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και μετέφερε το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Μπρίντιζι, Εκπρόσωπο του Επικεφαλής Εταίρου Επαρχίας Τέραμο και ομάδας Ιταλών δημοσιογράφων της RAI και Ιταλικών εφημερίδων. 
Το υδροπλάνο υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κ. Χρήστος- Ηρακλής Σκούρτης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδων Σπύρου, και το φορέα που υλοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας IPA Adriatic, έργο. Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του κ. Σκούρτη, στην υποδοχή του υδροπλάνου συμμετείχαν επίσης ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα, ο Λιμενάρχης Κέρκυρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ. Το υδροπλάνο πραγματοποίησε επιπλέον δοκιμαστική πτήση με δημοσιογράφους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέχρι τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά.
Μετά την προσθαλάσσωση του υδροπλάνου και τη φιλοξενία της ιταλικής αποστολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κ. Σκούρτης, δήλωσε: «Το προσθαλασσώμενο υδροπλάνο στα νερά της Κέρκυρας, είναι η απόδειξη ότι με κόπο και επιμονή, όλα μπορούν να συμβούν. Το έργο Adriseaplanes μετά από τεράστιες δυσκολίες, το υλοποιήσαμε ουσιαστικά με ίδιες δυνάμεις, με προσωπικό κόστος και χρόνο. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες, συγκινούμαι σήμερα που βλέπω το υδροπλάνο να πλέει στα νερά μας και να πετά στον ουρανό μας. Είναι η λύση για τη διασύνδεση των περιοχών της Αδριατικής και των Ιονίων νησιών μεταξύ τους, αλλά και η προσθήκη ενός ευέλικτου μέσου μεταφοράς επισκεπτών και πολιτών. Εγώ και οι συνεργάτες μου χαιρόμαστε που συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το επόμενο καλοκαίρι τα υδροπλάνα θα πετούν στα Ιόνια Νησιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρίνα Γουβιών και τον κ. Κουτσοδόντη για τη φιλοξενία, τον κ. Δραχαλίβα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Λιμενάρχη Κέρκυρας κ. Κοντομάρη και τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ. Bringiotti, για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της πτήσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου