Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε η διαδικασία αποπληρωμής παλαιών οφειλών στον Ε.Ο.Τ.


- Εδόθη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή των χρεών του 2008
- Υπήρχε ήδη προετοιμασία από τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ., δεν υπάρχουν σημαντικές οφειλές για 2010, 2011 και 2012 
- "Τρέχουν" οι διαγωνισμοί για τις εκθέσεις 
- Κινητικότητα από τη ΔΑΚΕ Ε.Ο.Τ.  

Με ταχύτατους ρυθμούς και κατόπιν εντολής του ΓΛΚ ξεκίνησε η διαδικασία αποπληρωμής των παλαιών οφειλών του ΕΟΤ, που ανέρχονται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ, των οποίων εξόφληση αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από το μνημόνιο. Μάλιστα μέχρι την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, που έληγε η προσθεσμία που είχε τεθεί, συγκεντρώθηκαν όλοι οι φάκελλοι που αφορούν την διετία 2008-2009 και ήδη εξετάζονται όλα τα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η αποπληρωμή. Οι οφειλές αφορούν σε ξένους tour operators, προμηθευτές και τουριστικές επιχειρήσεις και προωθούνται κατά προτεραιότητα οι παλαιότερες. 
 Στο μεταξύ "τρέχουν" και οι διαδικασίες, όπως σας ενημερώσαμε ( εδώ ) για τις συμμετοχές μας στις εκθέσεις Βερολίνου, Μόσχας (δύο) και Πετρούπολης. Κοινό χαρακτηριστικό: η μεγάλη μείωση του εκθεσιακού χώρου που θα καταλάβει το ελληνικό περίπτερο, για λόγους οικονομίας...


Τέλος αξίζει να σημειωθεί η κινητικότητα που έχει αναπτύξει η ΔΑΚΕ ΕΟΤ, σχετικά με το μέλλον του Οργανισμού. Έχει ήδη συσταθεί επιτροπή, που θα αναλάβει πρωτοβουλία επαφών με πολιτικά στελέχη, πρώην και την νυν υπουργούς Τουρισμού της παράταξης με τελευταίο σταθμό το γραφείο του Πρωθυπουργού έχοντας στόχο την θωράκιση και διασφάλιση αρμοδιοτήτων και θέσεων εργασίας όλου του προσωπικού του ΕΟΤ. Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο της υπουργού Τουρισμού καθηγητή κ. Χ. Κοκκώση, τον Γ.Γ. του ΥΠΟΤ κ. Α. Λιάσκο και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Π. Λειβαδά. Επίσης προγραμματίζονται συναντήσεις με Δημήτρη Αβραμόπουλο, Κώστα Μαρκόπουλο, Άρη Σπηλιωτοπουλο, καθώς και με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου