Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Με επιτυχία η φιλανθρωπική βραδιά στη Ρόδο


Με πολυπληθή συμμετοχή και σε κλίμα κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΄Ρνωση Ξενοδόχων Ρόδου, με την στήριξη πλήθους τοπικών φορέων, για την αγορά αναλωσίμων υλικών για το νοσοκομείο Ρόδου, αλλά και για την στήριξη οικογενειών και ιδρυμάτων. Παρουσία του μητροπολίτη κυρίου Κυρίλλου και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδειάς, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεωργίου Καλαντζή, ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. κ. Αντώνης Καμπουράκης, έδωσε το νόημα της βραδιάς, με τρεις μόνο λέξεις: 
" Αντί λόγων, Αλληλεγγύη". 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: " Οι δύσκολες ώρες, δεν είναι ώρες για πολλά λόγια. Είναι ώρες έμπρακτης απόδειξης, της αγάπης και της αλληλεγγύης, προς τον πλησίον. Αυτό είναι άλλωστε, το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων.
Της Ορθοδοξίας.
Ότι, όταν μας δένουν δεσμοί αγάπης κι αλληλεγγύης, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Εδώ στον Ευαγγελισμό, στο σπίτι του Χριστού, στον οίκο του θεού, αξίζει να σταθούμε έντιμα και με παρρησία, απέναντι στον εαυτό μας.
Να αναλογιστούμε τι κάνουμε για τον συνάνθρωπό μας, για τον γείτονά μας, τον φίλο μας, ακόμη και για τον ίδιο μας τον αδερφό.
Να σκεφτούμε, και να πράξουμε. Η υγεία, η ανάγκη, η κακιά στιγμή, το ατύχημα, η αρρώστια, η ένδεια, είναι στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Γύρω μας υπάρχει πόνος, υπάρχει απόγνωση, υπάρχει δάκρυ.
Πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς, που ανακοινώνονται καθημερινά, υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές. Έχουν ανάγκη, της βοήθειας όλων μας.
Της προσοχής μας. Του φιλότιμού μας. Της ανθρωπιάς μας. Της ελπίδας. Των έργων μας".

Και κατέληξε: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά, αν δεν στηριχθεί στις δυνάμεις των ίδιων των Ελλήνων. Κι αυτοί που μπορούν, είναι ώρα να στηρίξουν αυτούς που δεν μπορούν, ή που μπορούν λιγότερα. Όλοι είμαστε Έλληνες. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ας κάνουμε τον συνάνθρωπό μας, να μην είναι απάνθρωπα μόνος. Ας τον κάνουμε να νιώσει δίπλα του, ένα χέρι. Τον Συνάνθρωπό του. Εμάς. Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ.
Καλά Χριστούγεννα.
Έχει ο Θεός.
Για όλους μας!".

Μπράβο και του χρόνου ακόμη καλύτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου