Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

European Observatory: Το μεγάλο στοίχημα της EFAPCO


Στην πανέμορφη Πράγα της Τσεχίας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013, η Γενική Συνέλευση Μελών της EFAPCO (European Federation of Associations of Professional Congress Organisers), στην οποία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO όχι μόνο αποτελεί ένα εκ των ιδρυτικών μελών, αλλά κατέχει και τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Διοικητικό της Συμβούλιο. 
Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων βεβαίως ήταν η ανανεωμένη εικόνα της Ομοσπονδίας (νέα ιστοσελίδα, νέο φυλλάδιο, νέο λογότυπο), οι στόχοι του μέλλοντος, η ενίσχυση και η επέκταση του δικτύου μελών, η διοργάνωση του επόμενο συνεδρίου της EFAPCO στη Μάλαγα της Ισπανίας, κ.ά.


Το μεγαλύτερο ωστόσο στοίχημα της EFAPCO αποτελεί το νέο της project, που φέρει την ονομασία «European Observatory» και βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
α) την οικονομία
β) τις εθνικές ενώσεις και
γ) την εκπαίδευση.

Ο ρόλος της EFAPCO έγκειται στον συντονισμό της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των Ενώσεων - μελών της για τους τρεις παραπάνω τομείς, οι οποίοι αντιπροσωπεύονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανάλογες Διευθύνσεις (Directorates General - DGs).
Στόχος της EFAPCO είναι η συλλογή και η επεξεργασία σχετικών στοιχείων προς κατάθεση στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και ουσιαστικά την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου, που θα οδηγήσει τον ευρωπαϊκό συνεδριακό τουρισμό σε ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση στην Πράγα έθεσε ουσιαστικά τα θεμέλια για την ενεργοποίηση του όλου αυτού μεγαλεπίβολου και συνάμα πολλά υποσχόμενου project για το μέλλον της Ευρώπης.
Ο HAPCO συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση αυτού του project, όντας απόλυτα πεπεισμένος για την επιτυχία του, που θα δυναμώσει περισσότερο από ποτέ τη φωνή των Οργανωτών Συνεδρίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου