Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Jamie Oliver «συστήνει» τον Άθωνα στους Βρετανούς!


-Εξαιρετικής ποιότητας η εκδήλωση προβολής της περιοχής που πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριό του στο Λονδίνο, στο πλαίσιο διεξαγωγής της W.T.M. 
-Μεγάλο το ενδιαφέρον των Βρετανών για το Mount Athos Area Gourmet 

Πάνω από 35 κορυφαίους Βρετανούς δημοσιογράφους, διαπιστευμένους στο τουριστικό και γαστρονομικό ρεπορτάζ, φιλοξένησαν εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω στο γαστρονομικό πολυχώρο Recipeace του Jamie Oliver στο Λονδίνο, προκειμένου να παρακολουθήσουν παρουσίαση προβολής του προορισμού και προώθησης του Mount Athos Area Gourmet 2013. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο της Notting Hill, που είναι ένας από τους πολλούς που διαθέτει ο διάσημος chef, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ και χαρακτηρίσθηκε από την υψηλή ποιότητα του περιεχόμενου της. Συντονιστής της ήταν ο αρχισυντάκτης της μηνιαίας γαστρονομικής έκδοσης του Jamie Oliver, κ. Andy Harris, ο οποίος είναι λάτρης της ελληνικής κουζίνας και συγγραφέας ποικίλων βιβλίων μαγειρικής.

Κατά τη διάρκειά της οι προαναφερόμενοι δημοσιογράφοι αλλά και πελάτες του Recipease έλαβαν μέρος σε σεμινάριο μαγειρικής, όπου ο αγιορείτης Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός τους μύησε στα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας, κάνοντας χρήση συνταγών του δικού του βιβλίου με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο έχει μεταφρασθεί σε πολλές γλώσσες – μεταξύ άλλων και στην αγγλική - και διατίθεται πλέον στη βρετανική αγορά.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή της περιοχής ως εναλλακτικού προορισμού διακοπών, γι αυτό παρουσιάσθηκαν οι γαστρονομικές / οινολογικές της δυνατότητες αλλά και οι ιστορικές, περιπατητικές της διαδρομές, οι οποίες προτάθηκαν στο κοινό ως δραστηριότητα με πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το πρόγραμμα του Mount Athos Area Gourmet 2013, καθώς και οι διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης και προώθησής του, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στο καταναλωτικό κοινό και στους δυνητικούς επισκέπτες εύκολη πρόσβαση στις κρατήσεις – τόσο σε ό,τι αφορά τα καταλύματα όσο και τα menu ή τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης.
Η εκδήλωση φυσικά βιντεοσκοπήθηκε ώστε να παραχθεί βίντεο που θα προβάλει το gourmet στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), στο youtube, σε εκδηλώσεις προβολής σε άλλες χώρες, καθώς και σε οθόνες περιπτέρων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο σεμινάριο προσκλήθηκαν να επισκεφθούν την περιοχή κατά τη διάρκεια της έναρξης και των πρώτων ημερών του Mount Athos Area Gourmet, συμμετέχοντας παράλληλα σε ένα ταξίδι εξοικείωσης και απόκτησης βιωματικών εμπειριών που συνδυάζεται άψογα με συμμετοχή στις δραστηριότητες της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου