Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στο Βερολίνο η Όλγα Κεφαλογιάννη


Επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη οποία σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και τεχνολογίας Πίτερ Χίντζε και αντιπροσωπεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας. Η προγραμματισμένη συνάντησή της με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για τον Τουρισμό Ερνστ Μπουργκμπάχερ, ακυρώθηκε λόγω ατυχήματος του τελευταίου. Ένα από τα πρώτα θέματα που έθεσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η πρακτική πολλών tour operator να βάζουν ρήτρα ευρώ στα συμβόλαια που κλείνουν με Έλληνες ξενοδόχους οι οποίοι και έχουν προβεί σε σχετικές διαμαρτυρίες. Επίσης συζητήθηκαν θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού. Στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν ακόμη το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα καθώς και ζητήματα τεχνογνωσίας.
Αμέσως μετά την συνάντηση η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Έθεσα στον κύριο Υφυπουργό το ζήτημα της ρήτρας ευρώ. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν το κλίμα εμπιστοσύνης που δομείται το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των δυο χωρών», τόνισε η υπουργός Τουρισμού.
Και πρόσθεσε: «Ο Ελληνικός λαός κάνει τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την κρίση και ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση μας για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Στη συνέχεια η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην γερμανική αγορά, χαρακτηρίζοντας την «κορυφαία για την Ελλάδα». «Στόχος μας- τόνισε- είναι πολύ σύντομα να μπει η Ελλάδα στους πέντε πρώτους προορισμούς των γερμανών ταξιδιωτών».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βερολίνο η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εργασίας, ενταταλμένο της Καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Φούχτελ, με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων τουριστικών οργανισμών αλλά και με εκπροσώπους γερμανικών ΜΜΕ. (Ταgesspiegel, BILD, Welt online, FAZ, Fvw, Handelsblatt).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου