Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Όμιλος Μήτση παίρνει θέση για το South Cross


- Ευθεία δήλωση για αγωγή κατά του ρωσικού 
  tour operator για αθέτηση συμφωνίας 
- Επιβεβαιώνει τις οφειλές προς LE GRAND 

Επειδή εμείς όταν βγάζουμε ένα θέμα, το έχουμε χιλιοτσεκάρει και καλό θα είναι ορισμένοι πριν μιλήσουν να το σκέφτονται και δεύτερη φορά, λάβαμε χθες και δημοσιεύουμε επιστολή του Ομίλου Μήτση που υπογράφεται από τον κ. Παναγιώτη Λιάρο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου. Η επιστολή που είναι καταπέλτης, επιβεβαιώνει μέχρι τελείας όσα γράψαμε, ενώ θέλουμε να τονιστεί ότι έχουμε στα χέρια μας, υπογεγραμμένα πρωτότυπα συμβόλαια, αλλά και πλήθος e mails, τα οποία δεν έχουν βέβαια υπογραφή, αλλά έχουν αποστολέα. 
Δεν τα έχουμε δημοσιεύσει τόσο καιρό, όσο και τους δύο αντικρουόμενες "δικαστικές αποφάσεις", γιατί μέλημά μας είναι η προστασία των ξενοδόχων και τίποτε άλλο. 
Τα έχουμε όμως και επαναλαμβάνουμε ότι κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να μην εκτίθενται. 
Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι η προαναγγελία αγωγής, ενώ σας ενημερώνουμε ότι στην αγωγή αυτή θα "συμμετέχουν" και άλλες εταιρίες και ρωσικών συμφερόντων, εναντίον του South Cross.

 Η ανακοίνωση - επιστολή προς εμάς, έχει ως εξής (σ.σ. προφανώς την δημοσιεύουμε αυτούσια)
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 "Εμείς ως MITSIS HOTELS , είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, υπάρχει μέχρι και σήμερα ένα σεβαστό πόσο επιβεβαιωμένης οφειλής από την εταιρεία South Cross προς την εταιρεία Le Grand .
Η ίδια η Εταιρεία «south Cross» μας γνωστοποίησε στα Mitsis Hotels με δύο επιστολές της (στις 26/7/2012 και ώρα 09:22 και στις 27/7/2012 και ώρα 17:18) ότι προτίθεται να πληρώσει όλο το υπόλοιπο του χρέους του South Cross από το 2011 προς το Le Grand, που είχε παρεμπιπτόντως συμφωνηθεί μεταξύ τους να εξοφληθεί έως το τέλος του Καλοκαιριού του 2012 ,διότι με τις επιστολές αυτές προς εμάς και ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας ζητούσε την διαμεσολάβηση μας για να λάβει παράταση της εξόφλησης από το Le Grand για άλλους 18 μήνες δηλαδή έως τον Ιανουάριο του 2014 αφού βέβαια έπαιρναν πρώτα την έγκριση της τράπεζας τους Meinl Bank όπως αναφέρουν στις επιστολές τους.

Οι επιστολές αυτές του South Cross είχαν σκοπό να καταφέρουν να ρυθμιστούν οι οφειλές τους ώστε να μην υπήρχαν επιπτώσεις στους πελάτες τους που είχαν ως αφίξεις και ως παραμένοντες στα ξενοδοχεία Mitsis Hotels μέσω του Le Grand.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το γεγονός δηλαδή η ύπαρξη του χρέους από το South Cross προς το Le Grand, δεν έγινε ξαφνικά, αλλά δημιουργήθηκε σε ένα μέρος του λόγω της αδυναμίας του South Cross να καταβάλει μέσα στο 2011 εγκαίρως τις συμφωνημένες πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που εξανάγκασε την εταιρεία Le Grand ως εγγυήτρια του Συμβολαίου μας, να πληρώσει αυτή για λογαριασμό του South Cross ώστε να μην εκτεθούν οι πελάτες του South Cross και η καλή φήμη του South Cross στην Ρωσία .

Τα Mitsis Hotels δεν επιδίωξαν εδώ και τόσο καιρό την δημοσιότητα των παραπάνω γεγονότων
( ιδιωτικών γεγονότων μεταξύ εταιρειών ) γιατί ουδέποτε θέλησαν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα με μια αρνητική δημοσιότητα σε έναν τουριστικό οργανισμό που φέρνει πελάτες στην Ελλάδα και που αρχικώς έδειξε καλή θέληση ως προς την διευθέτηση των βεβαιωμένων υποχρεώσεων του προς τον συνεργάτη του, το Le Grand , αλλά οι παρούσες εξελίξεις αναγκαστικά έφεραν από μόνες τους τα γεγονότα στην δημοσιότητα .

 Σας ενημερώνουμε επιπροσθέτως ότι ασχέτως με τα πρόσφατα γεγονότα με το Le Grand, εδώ και αρκετό καιρό η εταιρεία μας έχει αφήσει ανοικτό και εξετάζει επισταμένα το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον του South Cross για μονομερή αθέτηση εγγυημένου συμβολαίου αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ."
ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ MITSIS
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου