Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αφήστε τα ...μίση στην ΠΟΞ, δεν είναι η κατάλληλη ώρα.


Η ύπαρξη πολλών και διαφορετικών απόψεων για κάθε θέμα στο εσωτερικό των πάσης φύσεως συνδικαλιστικών οργάνων αποτελεί δείγμα ζωντάνιας και διάθεσης παραγωγής έργου. Ο καλόπιστος διάλογος δε γεννά γόνιμες ιδεές και δημιουργεί συνθήκες συγκλίσεων, με όλα τα θετικά που αυτές σημαίνουν. 
Επιπροσθέτως, στην δύσκολη σημερινή συγκυρία, είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν περισσεύει κανένας και οι καβγάδες και οι έριδες, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν. 
Last but not least, που λένε στο χωριό μου, παρεξηγήσεις μπορεί να συμβούν πάντα ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις δίνονται αμοιβαίες εξηγήσεις και τελειώνει το πράγμα, χωρίς άλλα παρεπόμενα. 
Και αν κάποιος δεν καταλαβαίνει σε τι αναφέρομαι, εννοώ το πρόγραμμα με τις προσφορές για τις διακοπές των Ελλήνων, το οποίο δεν ευοδώθηκε τελικά, αφού όπως αναφέρεται σε επιστολή της ηγεσίας της ΠΟΞ προς τα μέλη "δεν εξασφαλίστηκε συμμετοχή τέτοια που να προσδίδει στο εγχείρημα την απαραίτητη αντιπροσωπευτικότητα προκειμένου να τεθεί κάτω από την "ομπρέλλα" της ΠΟΞ.
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις. Κάποιες σωστές, κάποιες πιθανώς λάθος και κάποιες πιο σωστές ή πιο λανθασμένες. Καμία σημασία δεν έχει.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν αρμόζει σε συναδέλφους, με κοινά συμφέροντα, να "μιλάνε" με επιστολές, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που αδικούν πρώτα απ' όλα τον εαυτό τους.

Δεν δημοσιεύω τις επιστολές (5 τον αριθμό), ελπίζοντας ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα με την παροχή -καλόπιστων- εξηγήσεων προς άρση της όποιας παρεξήγησης.

Oψόμεθα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου