Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και έλεγχος και τιμωρία...


Τελικά όταν υπάρχει βούληση και στο Δημόσιο μπορεί να υπάρξουν έλεγχος και τιμωρία όπου απαιτείται. Ο ΟΛΠ και ο Γιώργος Ανωμερίτης αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Όπως είναι γνωστό για το θέμα της διερεύνησης των λανθασμένων στοιχείων πληρωμής για το έργο “Προβλήτας Ι - ΣΕΜΠΟ” κατά την περίοδο 2006-2009, που κόστισε στον Οργανισμό αρκετά χρήματα, έγιναν μια σειρά ενεργειών που οδήγησαν στην άνάκτηση των χρημάτων αυτών.


Συγκεκριμένα:
α.: Διετάχθη άμεση διοικητική έρευνα από τη Δ/νση Επιθεώρησης και δεν παρελήφθη το έργο.
β.: Ορίσθηκε ελεγκτική επιτροπή για τα οικονομικά αποτελέσματα της εργολαβίας.
γ.: Ορίσθηκε τεχνικός – ελεγκτικός σύμβουλος για τον οικονομικό έλεγχο όλων των τεχνικών έργων της τελευταίας δεκαετίας.
δ.: Συμφωνήθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός με την κατασκευάστρια εταιρία, η οποία απεδέχθη τις απόψεις του ΟΛΠ Α.Ε. και την επιστροφή του απαιτούμενου ποσού, ύψους 6.785.627,91 Ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και τόκων και
ε.: Διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία ανατέθηκε στο Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Στ. Χατζάκο.

Μετά την κατάθεση της ΕΔΕ προτείνεται η πειθαρχική δίωξη των εγκαλουμένων, η οποία λόγω του βαθμού που φέρουν στην εταιρία θα πρέπει να διεξαχθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου τρία μέλη θα αναλάβουν τη διεξαγωγή της διαδικασίας και τη σύνταξη της σχετικής εισήγησης προς το Δ.Σ. μέχρι την προσεχή συνεδρίαση του.

Θα αποτελέσει άραγε παράδειγμα η τακτική αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου