Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνεχίζεται η ανησυχία από τους φορείς...

...αλλά υπάρχει κανείς με ανοιχτά αυτιά να ακούσει;

 «Ο ελληνικός λαός έστειλε μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν ενδελεχώς και να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Με σεβασμό στη βούλησή του, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, οι κομματικοί σχηματισμοί που εισήχθησαν στην Βουλή, οφείλουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυβερνηθεί η χώρα και να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας και σταθερότητας. Σημειωτέον, η θερινή τουριστική περίοδος έχει ήδη ανοίξει και τα έσοδα από τον τουρισμό θα παίξουν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάταξη των δημοσιονομικών της χώρας και την αναχαίτιση της καλπάζουσας ανεργίας". Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Και συνεχίζει: " Αυτό το χρονικό διάστημα, εκατομμύρια ξένοι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους και τις κρατήσεις τους. Με δεδομένη την έως τώρα υστέρηση στις αφίξεις, τη μείωση κατά τουλάχιστον 15% στο ρυθμό των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων αυτή τη χρονική στιγμή και την δραματική συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς, κάθε μέρα που περνάει και υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας και ασάφειας για τη χώρα μας, περιορίζονται ολοένα και περισσότερο οι δυνατότητες αντιστροφής της αρνητικής εικόνας και ανάκτησης μέρους έστω των απωλειών. Aπό τις 10.000 ξενοδοχεία της χώρας, η συντριπτική πλειονότητα είναι επιχειρήσεις μικρομεσαίου μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα. Οι επιχειρήσεις αυτές αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας σε ένα περιβάλλον απανωτών φορολογικών επιβαρύνσεων, διαρκούς μείωσης των τζίρων τους - για κερδοφορία δεν γίνεται καν λόγος εδώ και δύο χρόνια - κατάρρευσης της εσωτερικής αγοράς τουρισμού και συρρίκνωσης της εισερχόμενης πελατείας τους.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ κ. Γιώργος Τελώνης υπογραμμίζει ότι "Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται Κυβέρνηση". Και συνεχίζει στη δήλωσή του: " Ανησυχία και πάγωμα των κρατήσεων παρουσιάζεται, τις τελευταίες ημέρες, στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, ξένοι tour operators ανακαλούν συνεργάτες τους και παγώνουν συμβόλαια, μέχρις ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στο «κενό» που εκ των πραγμάτων υπάρχει αυτές τις ημέρες, έρχονται να προστεθούν ανεύθυνες και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις από εκπροσώπους κομμάτων. Απαιτείται, άμεσα, συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερότητα. Δεν υπάρχει χρόνος για ανευθυνότητες και παλινωδίες. Δεν μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να υφίσταται καθημερινά πλήγματα Δεν μπορεί η χώρα να περιμένει".

Tέλος, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Αθηνών παρακολουθώντας στενά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αναγνωρίζει ότι ο διαφαινόμενος κίνδυνος αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια εκατομμυρίων εμπόρων, βιοτεχνών, ελευθέρων επαγγελματιών και ιδιωτικών υπαλλήλων.
Δια του Προέδρου του, κ. Ιωάννη Παπαγεωργάκη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας την ανάγκη συγκρότησης μιας κυβέρνησης, που θα τύχει την αμέριστη συμπαράσταση των πολιτικών δυνάμεων που απαρτίζουν σήμερα το Κοινοβούλιο, για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΔΑ κ. Ιωάννης Παπαγεωργάκης τονίζει ότι η κατάσταση, την οποία διέρχεται η χώρα μας, είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να υφίστανται περιθώρια ολιγωρίας, εγωισμού και αλαζονείας.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης, με τις περισσότερες να μην τα καταφέρνουν έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας σε δισθεόρατα ύψη.
Ταυτόχρονα το τραπεζικό σύστημα, εκμεταλλευόμενο την ακυβερνησία, αρνείται τη χρηματοδότηση και διευκόλυνση των επιχειρήσεων δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την ήδη αρνητική ρευστότητά τους.
Ακόμη και μια ολιγοήμερη καθυστέρηση στην εξέλιξη του Κοινοτικού Προγράμματος στήριξης και κυρίως της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση της Ελληνικής Αγοράς. Πόσο μάλλον εάν μεσολαβήσουν νέες εκλογές που θα διατηρήσουν την Αγορά σε πλήρη στασιμότητα, για 2 μήνες επί πλέον.
Ο εμπορικός κόσμος όπως και η κοινωνία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Οι Έλληνες πολιτικοί επιτέλους πρέπει να δράσουν με στόχο την σωτηρία της χώρας και όχι ξανά να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους, κοντόφθαλμες φιλοδοξίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου