Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012
Τουριστική συνεργασία Ελλάδος ΗΑΕ
Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, υπεγράφη χθες στην διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι με κοινή πρωτοβουλία των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με προεδρεύοντες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλο και τον Υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan. Το μνημόνιο υπέγραψε από ελληνικής πλευράς ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος.
Το Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού αφορά στους ακόλουθους τομείς:
1.Ενθάρρυνση της αμοιβαίας τουριστικής προβολής μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, διαφημιστικού υλικού και άλλου υλικού προβολής.
2.Διευκόλυνση της τουριστικής ροής μεταξύ των χωρών και ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων των δύο χωρών.
3.Ενθάρρυνση της συνεργασίας στον τομέα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και ειδικότερα στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο τουρισμός υπαίθρου, ο πολιτιστικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, κ.α.
4.Συνεργασία στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Φόρουμ είναι να αναδειχθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, η εξωστρέφεια, οι συνέργειες και οι συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, ενέργειας, αεροπορικών μεταφορών, τραπεζών, περιβάλλοντος, ναυτιλίας και καινοτομίας.
Στην ομιλία του ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Η Ελλάδα αποτελεί για τον Αραβικό κόσμο μια εξαιρετική πρόκληση για επενδύσεις και συνέργειες στρατηγικής σημασίας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, λόγω της μοναδικότητας του ελληνικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και της γεωγραφικής εγγύτητας . Στην Ελλάδα υπάρχουν οι δυνατότητες να αναπτυχθούν και να αξιοποιηθούν σύνθετες τουριστικές επενδύσεις, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σε συνδυασμό με: Μαρίνες, θεματικά πάρκα, γήπεδα γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, ιαματικές πηγές και σπα. Θα αναφερθώ και στην άρση του Καμποτάζ, μια εξέλιξη που δίνει την ώθηση που η κρουαζιέρα χρειάζεται για να αναπτυχθεί, ως τουριστικό προϊόν και να κατακτήσει τις ελληνικές θάλασσες. Η γενική εικόνα που προκύπτει από την υφιστάμενη διμερή τουριστική κίνηση είναι πολύ θετική και καταδεικνύει το πρόσφορο έδαφος που υπάρχει για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων στον τουριστικό τομέα". Και κατέληξε: " Οι κύριοι στόχοι είναι: Η αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής ακίνητης περιουσίας, η αναβάθμιση και ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσω επενδύσεων, η περιφερειακή ανάπτυξη".
Περισσότερα όμως για το πολύ ενδιαφέρον φόρουμ αύριο...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου