Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ελληνικά χρώματα στο Holiday Park στη Γερμανία


Με ελληνικά χρώματα «ντύθηκε» την Κυριακή 15 Μαΐου το Holiday Park, ένα από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά πάρκα της Γερμανίας, με αφορμή εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελλάδα, που διοργάνωσε το Holiday Park σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» καθώς και με διάφορους ελληνικούς πολιτιστικούς φορείς της Γερμανίας και τη συμμετοχή του γραφείου του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας...

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου, Γερμανοί και Έλληνες, άρχισε να καταφτάνει από το πρωί στο πάρκο.
Την εκδήλωση εγκαινίασε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς, παρουσία του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, κ. Α. Οικονομόπουλου.
Οι επισκέπτες του πάρκου είχαν τη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, ένα εικονικό ταξίδι στην Ελλάδα και να γνωρίσουν τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Διάφοροι πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι, αψηφώντας το κρύο και τη βροχή, ξεσήκωσαν τους επισκέπτες με γνωστούς στο γερμανικό κοινό ελληνικούς, αλλά και παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και να προμηθευτούν έντυπο διαφημιστικό υλικό. Επίσης, από μια μεγάλη γιγαντοοθόνη στο κέντρο του πάρκου μπορούσαν να απολαύσουν μοναδικές εικόνες από διάφορες περιοχές της χώρας μας.
Με ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Το καφενομαντείο της Ελλάδας - Περιπέτεια, καθημερινότητα και κρίση στην Ελλάδα», του γνωστού φιλέλληνα συγγραφέα Andreas Deffner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου