Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τι γίνεται με τη συνεργασία South Cross - Μήτση;


Μεγάλη κινητικότητα στη ρωσική αγορά

Την τιμητική της έχει η Ελλάδα στην ρωσική τουριστική αγορά, ενόψη της σαιζόν του 2012. Οι καλές προοπτικές, η μεγάλη εφετινή αύξηση, αλλά και η ωρίμανση της ρωσικής ταξιδιωτικής αγοράς με ότι αυτό συνεπάγεται ( μεγέθυνση οργανισμών, χρεωκοπίες, εξαγορές, κ.λπ.), έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κινητικότητα. Άλλωστε πολύ πρόφατα είχαμε δημοσιεύσει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για κάποιες εξαγορές ( εδώ ) η μία εκ των οποίων έχει ήδη κλείσει...
Ωστόσο το νέο ενδιαφέρον κομμάτι του παζλ είναι οι αυξανόμενες φήμες και δημοσιεύματα για τη συνεργασία του μεγάλου Ρώσου τουρ οπερεϊτορ SOUTH CROSS με τα ξενοδοχεία Μήτση.


Μάλιστα σε χθεσινό δημοσίευμα του συνήθως καλά ενημερωμένου www.tourdom.ru, αναφέρονται τα εξής:

"Δεν έχει αρχίσει ακόμη o χειμώνας, και οι touroperators ήδη ξεκίνησαν να ετοιμάζονται για το καλοκαίρι 2012. Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει ο Ελληνικός προορισμός, όπου την περασμένη σεζόν ο πόλεμος τιμών ( dumping) ξεπέρασε κάθε όριο. Όπως αναφέρθηκε από τις δύο ανεξάρτητες πηγές στο «BANKO» στις 12 Οκτωβρίου, ο tour operator «South Cross» δήθεν δεν ανανέωσε το αποκλειστικό συμβόλαιο που είχε κάνει πριν από 3 χρόνια με την γνωστή ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα Mitsis. Εδώ να τονίσουμε ότι το «South Cross» είχε επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν, ότι το προϊόν Mitsis έχει υψηλή προτεραιότητα για τον tour operator στον προορισμό της Ελλάδας και το προωθούσε ενεργά στη ρωσική αγορά. Και τώρα, οι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι οι τιμές του «South Cross» είναι ήδη στη διάθεση των ανταγωνιστών. Για τις αιτίες λένε ότι: «Όλη αυτή η συζήτηση μπορεί να σχετίζεται με τη θέση της «Transaero», η οποία στην περίπτωση της απόκτησης του tour operator θέλει να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι».

Ωστόσο, ο κ. Andrey Kuznetsov, ιδιοκτήτης του SOUTH CROSS, διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με τη διακοπή της συνεργασίας με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Mitsis. «Το συμβόλαιο, για το επόμενο έτος, έχει υπογραφεί, έχουμε καταβάλλει και το ποσό της προκαταβολής. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ισχύει για σήμερα», σύμφωνα με την δήλωση του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αλλά και άλλα παρόμοια των ημερών, το ζήτημα της ελαχιστοποίησης του κινδύνου είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μετά από το περασμένο καλοκαίρι, οι touroperators θεωρούν τον ελληνικό προορισμό ως ένα από τα πιο δύσκολους, λόγου του "πολέμου τιμών". "Λουτρό αίματος", είναι η φράση που χρησιμοποιήθηκε για τον ελληνικό προορισμό στις 23 Σεπτεμβρίου στο Συνέδριο του δικτύου «TBG. Travel Brands» από τους ΤΟ's.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το επόμενο καλοκαίρι. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, είναι σχεδόν απίθανο οι πράκτορες να μετριάσουν την προσπάθεια τους για την επίτευξη των στόχων», - δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του «Mouzenidis Travel» Αλέξανδρος Τσανδεκίδης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ξενοδόχοι δεν θα υπογράφουν συμβόλαια με tour operators, οι οποίοι κάνουν dumping. «Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν πολλά από τα ξενοδοχεία της Κρήτης», – σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Το πλήρες ρωσικό άρθρο εδώ .

Για να δούμε τι θα δούμε.
Ένα είναι σίγουρο: δεν θα πλήξουμε...

ΥΓ:Ενδεικτικό του κλίματος είναι τα σχόλια των αναγνωστών στο άρθρο που λένε τα εξής:

Ο πρώτος λέει ότι όποιος δώσει μετρητά στις αλυσίδες την Κρήτη, εκείνος θα έχει και καλύτερες τιμές. Και στην κρίση αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Και σχολιάζει την αιματερή μάχη στον προορισό της Ελλάδας - λέει ότι τα τελευταια χρόνια γίνεται η μάχη αυτή και η κατάσταση δεν αλλάζει
Ο δεύτερος σχολιάζει την δήλωση ότι οι αλυσίδες δεν θα συνεργαστούν με πράκτορες που μείωναν πολύ τις τιμές και λέει ειρωνικά: "Να το δω και να μην το πιστέψω! Δηλαδή οι Γερμανοί θα σώσουν την Ελλάδα;"
Ο τρίτος λέει ότι οι πράκτορες πρέπει να έχουν ως στόχο τους την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Και όποιος μειώνει τις τιμές δεν έχει και καλές παροχές. Πρέπει να βασιζόμασε στους πράκτορες που έχουν από τη μία το "ηθικό" και από την άλλη καλή φήμη στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου