Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Oι απεργίες πλήγμα για τον Τουρισμό


Για ενδεχόμενο πλήγμα στον Τουρισμό από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων που σημειώνονται στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή της Αθήνας, κάνει λόγο σε χθεσινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg...

Οι απεργίες των συνδικάτων μπορεί να υπονομεύσουν τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τόνωση του τουρισμού, τονίζει το πρακτορείο σε δημοσίευμά του σχετικά με τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο αναφέρεται και στους αγανακτισμένους του Συντάγματος.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις γίνονται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου μειώνει τη φορολογία των ξενοδοχείων, διευρύνει το ωράριο πολλών αρχαιολογικών χώρων και έχει διοργανώσει καμπάνια για την Ελλάδα, μέσω δημοφιλών websites του εξωτερικού, όπως το Facebook και το Twitter, στην προσπάθειά του να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό.

Το Bloomberg τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης σε Αίγυπτο, Λιβύη και Συρία. Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του οικονομολόγου της Citigroup Inc, Τζιάντα Τζιάνι «όσο η κοινωνική ένταση παραμένει υψηλή, η εμπιστοσύνη είναι χαμηλή και ο τουρισμός μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τις απεργίες».

Σημειώνεται ότι, ο τουρισμός αποτελεί το 16% του ελληνικού ΑΕΠ, ποσοστό τετραπλάσιο από τη Γερμανία και διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (World Travel and Tourism Council).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου