Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής, με αντικείμενο τον τουρισμό ανακοίνωσε ο Καμίνης


Δέσμη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «κατάσταση ανομίας» που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη, διατύπωσε κατά την εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο για την αλλαγή της εικόνας της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης...

Για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής, με αντικείμενο τον τουρισμό. Επίσης, αναφέρθηκε σε κίνητρα για την επανακατοίκηση του κέντρου της πόλης, μεταξύ των οποίων, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, φορολογικά κίνητρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθαρισμό και ηλεκτροφωτισμό με έμφαση στις υποβαθμισμένες περιοχές, αποκέντρωση των κοινωνικών υπηρεσιών με δημιουργία κέντρων ημερήσιας φιλοξενίας και στέγασης στη θέση των μόνιμων ξενώνων αστέγων και αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ.
Στις προτάσεις του δημάρχου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας είναι η δημιουργία μικτών κλιμακίων μεταξύ της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του δημοτικού αστυνομικού γειτονιάς, ο διαχωρισμός των ατόμων που αιτούνται άσυλο από τους υπόλοιπους, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους».
Ακόμα, ο κ. Καμίνης, ο οποίος εξέφρασε τον κίνδυνο να καταρρεύσει η πόλη, καθώς, όπως είπε, κανένας κανόνας κοινωνικής συμβίωσης δεν γίνεται σεβαστός, αναφέρθηκε στην ανάγκη καταγραφής των αλλοδαπών που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, στην ανάγκη διαμόρφωσης χώρων κράτησης εκτός Αθηνών, στην υποχρέωση των εισαγγελικών αρχών να εξετάζουν εκμισθώσεις, που γίνονται από Έλληνες σε παράνομους αλλοδαπούς, στην ανάγκη ελέγχου των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και σφραγίσματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου