Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τυχαίο; Θέλω να νομίζω...



Μία λεπτομέρεια, σημαντική, μα πολύ σημαντική, μου μετέφεραν αρκετοί τουριστικοί σμπίροι, όσον αφορά στην ομιλία Σαμαρά για την επανεκκίνηση της οικονομίας στο Ζάππειο, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν περνάει έτσι...Ο πρόεδρος λοιπόν της Ν.Δ., μίλησε για μόνιμη παραθεριστική κατοικία ( εδώ ) και όχι για τουριστική κατοικία... Για τους μη γνωρίζοντες η διαφορά είναι ανύπαρκτη. Για όσους γνωρίζουν όμως η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και σημαντική.


Επειδή κάναμε ρεπορτάζ μιλώντας με την υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, όπως και όλοι οι υπεύθυνοι τομέων, είναι αρμόδια για την εξειδίκευση των εξαγγελιών, μας είπε ότι είναι θέμα διατύπωσης και ότι η ΝΔ είναι υπέρ της τουριστικής κατοικίας. Μάλιστα μας είπε χαρακτηριστικά: "Έχουμε μιλήσει με επιχειρηματίες και ξενοδόχους για το θέμα της τουριστικής κατοικίας, ώστε να δούμε ποια είναι τα πλέον κατάλληλα μέτρα για την ανάπτυξή της και άλλωστε ιδεολογικά είμαστε υπέρ των επενδύσεων. Περιμένουμε δε το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για να τοποθετηθούμε και όπως ήδη έχω πει επί της αρχής είμαστε θετικοί".

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβρη του 2010 η κα. Κεφαλογιάννη μαζί με τον Κυρικάκο Μητσοτάκη, τομεάρχη Περιβάλλοντος είχαν επισκεφτεί το ΥΠΕΚΑ και την κα Μπριρμπίλη προκειμένου να διερευνήσουν την καθυστέρηση που παρατηρείτο στην προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για την τουριστική κατοικία.

Μακάρι να είναι έτσι γιατί αν δεν είναι, και την δήλωση αυτή την "αντιπαραβάλλουμε" με την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την τουριστική κατοικία, ενώ δεν θα μεταβληθεί το νομοθετικό καθεστώς για την παραθεριστική κατοικία, τότε υπάρχει θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου