Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Προβλήματα και στον Τουρισμό από τα γεγονότα της Ιαπωνίας

Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία και όσα ακολούθησαν με τους πηρυνικούς σταθμούς και την έκλυση ραδιενέργειας, ήταν μία τραγωδία για την ανθρωπότητα, αλλά καθώς οι μέρες περνούν, αναδεικνύονται και άλλες -πολλές- επιπτώσειςστην οικονομία. Ένας λοιπόν από τους τομείς που έχουν καίρια πληγεί σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, είναι αυτός των ταξιδιών και του Τουρισμού. Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν και Κορέα, έχουν πληγεί πολύ σοβαρά, ενώ πηγές της ΙΑΤΑ τονίζουν ότι το 20% των εσόδων των αεροπορικών εταιριών γίνονται από δτραστηριότητες στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN και η Χαβάη έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα, λόγω ακυρώσεων. Ο κυβερνήτης της Χαβάης Neil Abercrombie, δήλωσε ότι η ζημιά από την αναμενόμενη πτώση του τουρισμού από την Ιαπωνία θα είναι δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι οι Ιάπωνες τουρίστες είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα των αφίξεων στη Χαβάη, αμέσως μετά τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. ...

H Starwood Hotels & Resorts αναμένει τον Απρίλιο οι κρατήσεις για Waikiki να μειωθούν κατά 25 έως 30 τοις εκατό, δήλωσε ο Keith Vieira, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθυντής επιχειρήσεων για Χαβάη της αλυσίδας. Στο Γκουάμ, των οποίων ο τουρισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους επισκέπτες από την Ιαπωνία, επίσης, έχει επηρεαστεί, σύμφωνα με την Pacific Daily News. Αντίστοιχα και στις κρουαζιέρες η Royal Caribbean ακύρωσε όλες τις προσεγγίσεις σε λιμένες της Ιαπωνίας. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ταϋλάνδη.

Η Ταϊλάνδη είναι επίσης "θύμα" της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, πολλοί Ιάπωνες ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, σε αριθμό μεγαλύτερο του ενός εκ. ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου