Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. σε εκδήλωση της xenia



Αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2011 εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., Νικόλας Κανελλόπουλος, μιλώντας στην τελετή των Τιμητικών Διακρίσεων xenia, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. ...


Ο ζωγράφος, Κώστας Τσόκλης και ο σκηνοθέτης, Σπύρος Ευαγγελάτος, τιμήθηκαν από την xenia, στο πλαίσιο του θεσμού των τιμητικών διακρίσεων, που, ουσιαστικά αποτελούν προάγγελο της έκθεσης. Επίσης, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στη μνήμη του Αναστάσιου Στυλιανόπουλου, την οποία παρέλαβε ο γιος του Ανδρέας.
Τις διακρίσεις απένειμαν ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. και οι πρόεδροι του Ξ.Ε.Ε., της Π.Ο.Ξ. και της Ε.Ξ.Α.-Α., Γ. Τσακίρης, Α. Ανδρεάδης και Ι. Ρέτσος, αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη, όπως κάθε χρόνο, η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, εκπρόσωποι φορέων και ο επιχειρηματικός κόσμος, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., Νικόλας Κανελλόπουλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι και το 2010 θα κλείσει με μια μικρή αύξηση των αφίξεων.
Προς την κατεύθυνση αυτή βοηθούν η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Ε.Ο.Τ. στα ξένα μέσα ενημέρωσης μετά την αποπληρωμή ή τη ρύθμιση του μεγαλύτερου μέρους των χρεών του Οργανισμού προς αυτά καθώς και η μείωση του Φ.Π.Α. στον τομέα διαμονής των ξενοδοχείων. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ότι στην πρόσφατη έκθεση W.T.M. του Λονδίνου, οι πρόεδροι των μεγάλων ξένων μέσων ενημέρωσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη συνέπεια που επιδεικνύει πλέον ο Ε.Ο.Τ., υποσχέθηκαν δωρεάν δράσεις προβολής της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι, η 42η xenia ανοίγει τις πύλες της σήμερα, 26 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ενώ πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο διεξαγωγής της (Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, 26-29 Νοεμβρίου, Kalimera!with taste 27 Νοεμβρίου, The Bar Academy, 28-29 Νοεμβρίου, Design Lab@xenia, 26-29 Νοεμβρίου, Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό, 29 Νοεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου