Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Thomas Cook και Intourist...

Στην ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας, μπαίνει ο THOMAS COOK, μετά την σύμφωνία να δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση με την Ιντουρίστ. Ο Thomas Cook θα λάβει το 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου, καταβάλλοντας $ 45 εκατ. (£ 29 εκατ.) σε μετρητά και μετοχές.

Η Intourist ήταν ένα μονοπώλιο στη σοβιετική ταξιδιωτική αγορά και ιδιωτικοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ αναδιαρθρώθηκε το 2005, όντας ιδιοκτησίας της JSFC του δισεκατομμυριούχου Vladimir Evtushenkov της Sistema. Η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει εξερχόμενο τουρισμό, εγχώριο και εισερχόμενο, μέσα από το δίκτυο λιανικής, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της ΚΑΚ, ανέφερε εκπρόσωπος του Thomas Cook σε δήλωσή του. Και συνέχισε: «Πάνω από έξι εκατομμύρια Ρώσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό πέρυσι μέσω tour operating, και η αγορά αναμένεται να αυξηθεί με διψήφιο ποσοστό τα επόμενα χρόνια."

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία του Ιντουρίστ.

Οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο μετά την είδηση, μέχρι 1% στις αρχές των συναλλαγών το απόγευμα στο Λονδίνο.

Ο Thomas Cook θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές στην κοινή επιχείρηση τα επόμενα πέντε χρόνια. Η κοινή επιχείρηση εξαρτάται από την έγκριση της αντιμονοπωλιακής αρχής στη Ρωσία και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο 2011.

Μπορείτε να δαβάσετε την είδηση στο BBC εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου