Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Γερουλάνος: «Περάστε» τη μείωση του ΦΠΑ στους πελάτες σας


Με παραινέσεις για αξιοποίηση της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες από 11% στο 6,5%, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, εγκαινίασε την 26η Philoxenia.


«Με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης πρέπει να πεισθήκατε ότι ο τουρισμός θα ηγηθεί στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους τουριστικούς επιχειρηματίες, από το βήμα των εγκαινίων της 26ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia। Ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν τη σημασία του τουρισμού, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Βεβαίως, ο κ. Γερουλάνος, ευχαρίστησε και τους επιχειρηματίες του κλάδου, διότι, όπως είπε, σε μια περίοδο δύσκολη συνεχίζουν να επενδύουν.
«Η μείωση του ΦΠΑ θα αυξήσει τις ποιοτικές θέσεις εργασίας που προσφέρει ο τουρισμός. Και κάθε τι που διασφαλίζει και αυξάνει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα είναι σήμερα ό,τι πιο αναπτυξιακό στο οποίο μπορούμε να επενδύσουμε», υπογράμμισε και τόνισε ότι το μέτρο αυτό, της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί από τη χώρα.
Στη συνέχεια, ο κ. Γερουλάνος, ζήτησε από τους επιχειρηματίες να μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στους πελάτες τους. «Ο δικός σας ρόλος τώρα είναι να περάσετε αυτή τη μείωση στον πελάτη για να αυξηθούν οι αφίξεις. Αλλά και να διασφαλίσετε με τις υπηρεσίες σας ότι οι πελάτες που θα έρθουν, θα ξανάρθουν. Ότι η εμπειρία τους στην Ελλάδα θα είναι μοναδική και αντάξια της όποιας τιμής έχουν πληρώσει», είπε ο κ. Γερουλάνος. Για να συμπληρώσει: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε ότι το όποιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει ένα τέτοιο μέτρο για τον τουρισμό φέτος, θα σημαίνει το τέλος των προβλημάτων που έφεραν τον τουρισμό εδώ που είναι σήμερα. Διότι η πίεση στις τιμές αναδεικνύει ότι όλοι μαζί αποτύχαμε να πείσουμε πως μια ξαπλώστρα στην Ελλάδα αξίζει περισσότερο από μια ξαπλώστρα στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο. Και αν αποτύχαμε, αποτύχαμε διότι για χρόνια δεν κάναμε όσα έπρεπε για να διαφοροποιήσουμε την Ελλάδα ως προορισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου